Έκοψε και φέτος την πίτα της .Η Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων

ΕΦΕΣΙΟΙ1Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στις 5.30μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου της Νίκαιας, έγινε κι’ εφέτος η Γιορτή της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων, με μεγάλη προσέλευση πολλών και εκλεκτών φίλων και μελών της.

Ευχές για τη Νέα Χρονιά με Υγεία και προπάντων Αισιοδοξία, αντάλλαξαν οι νεώτεροι απόγονοι αλλά και οι παλαιότεροι Εφέσιοι, Κιρκιτζιώτες και Μικρασιάτες γενικότερα. Το Δ.Σ. της Ένωσης, οργάνωσε κι’ αυτή τη χρονιά την όλη εκδήλωση με κάθε επιμέλεια. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. πλαισιωμένος ΕΦΕΣΙΟΙ2από τους άξιους συνεργάτες του, ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή και την παρουσία όλους τους παρευρισκόμενους. Σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων, είναι ένας μεγάλος Σύλλογος, με πολλές δραστηριότητες. Πολιτιστικές, φιλανθρωπικές, καλλιτεχνικές. Έχει τμήματα, χορωδιών, χορευτικά, μουσικής, θεατρικά, που συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα της πόλης της Νίκαιας και όχι μόνον. Πραγματοποιεί βραβεύσεις σπουδαστών για την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., έχει Τράπεζα  Αίματος, κάνει επιτυχημένες εκδρομές με τα μέλη της, πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις με τα θεατρικά της τμήματα, καθώς επίσης και δραστηριότητεΕΦΕΣΙΟΙ3ς που συντηρούν τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων Μικρασιατών.

Μετά την παρουσίαση των παρευρισκομένων παραγόντων της πόλης, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος κ. Δημ. Κρασσόπουλος. Έπειτα από τις Ευχές προς όλους, παρουσίασε τον απολογισμό του Έργου των Τμημάτων της Ένωσης. Εστίασε περισσότερο στις Βραβεύσεις και μάλιστα στην ομάδα των Διασωστών, που η παρουσίαση στα Γραφεία της Ένωσης,  βασικών κανόνων ασφάλειας, το 2019, άφησε άριστες εντυπώσεις (και θα γίνει ξανά και το 2020). Επίσης, σε έναν άριστο μαθητή του Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής για το έργο του στην Έρευνα. Ακόμη, Ευχαρίστησε τις Κυρίες της Ένωσης που ασχολούνται με την παρασκευή φαγητών και γλυκισμάτων, με ίδιες δαπάνες, (στις αντίστοιχες Εκδηλώσεις της Ένωσης), παράλληλα με τα καθήκοντά τους στη μεγάλη ομάδα δράσεων του Συλλόγου. Με Απόφαση του Συμβουλίου, έγινε και Βράβευση στις πιο πάνω τρεις περιπτώσεις. Επίσης, ο Πρόεδρος εν όψει του 2022, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, ανέφερε ότι σχεδιάζονται δράσεις, όπως, προβολές ντοκυμαντέρ, Εκθέσεις φωτογραφιών, Έκδοση Λευκώματος, Έκθεση Κειμηλίων, κλπ, με Εκθέματα και ό,τι άλλο, από τα Μέλη του Συλλόγου. Ακόμη αναφέρθηκε στη Δράση της Τράπεζας Αίματος. Τέλος, κάλεσε τους δύο Ιερείς, τον π. Πέτρο Μελιδώνη και τον π. Αθανάσιο Λειβαδιά, που εκπροσώπησν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, όπως Ευλογήσουν και Κόψουν τη Βασιλόπιτα.

Ακολούθως έγινε η βράβευση των μαθητών (παιδιά των Μελών της Ένωσης) που έχουν εισαχθεί το 2019 σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Στη συνέχεια, δόθηκαν από τον Πρόεδρο, με τη σειρά που αρμόζει, τα τεμάχια της Πίτας.

Η πολύ όμορφη Εκδήλωση έκλεισε με παλιά και με σύγχρονα, σωστά επιλεγμένα, τραγούδια, από την Χορωδία της Ένωσης «Εφέσου Μελίσματα», που με την άρτια εκτέλεσή τους, «ξεσήκωσαν» τους παριστάμενους, που τραγούδησαν και καταχειροκρότησαν όλους τους συντελεστές της Χορωδίας.

Παραβρέθηκαν και τίμησαν την Εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Γ. Ιωακειμίδης, οι βουλευτές κ.κ. Δημ. Μαρκόπουλος, Νίνα Κασιμάτη και ο εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Γ. Ραγκούση. Επίσης παραβρέθηκαν, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Βασιλική Λάσκαρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας κ. Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της «Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας» κ. Αρχοντία Παπαδοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αφροδίτη Μάλαμα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Κίνησης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Παναγιώτης Κατηφές. Ακόμα ήταν, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Κάζος και Πέτρος Καμπίτσης, ο πρώην Δημ. Σύμβουλος και εκπρόσωπος της «Επιτροπής Ειρήνης» κ. Μάκης Μπενετάτος, ο πολιτευτής κ. Γιώργος Βρεττάκος, η Πρόεδρος της Ένωσης Δαρδανελλιωτών κ. Κική Γεωργαντζέλη, η Πρόεδρος της «Ένωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού» κ. Όλγα Πολυχρονιάδου, ο Γεν, Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου και εκπρόσωπος της Π.Ε.Ν. κ. Αντ. Σταματιάδης, καθώς επίσης Εκπαιδευτικοί, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών και πολλοί κάτοικοι της πόλης μας.

Ειδική μνεία αξίζει σε όλα τα στελέχη της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων, ειδικά δε στον Πρόεδρο κ. Δ. Κρασσόπουλο, στο Δ.Σ. και τους πρωτεργάτες του καθώς και  σε όλους τους Υπεύθυνους των Τμημάτων.  Και του Χρόνου με Υγεία και Χαρά να είμαστε Όλοι  πάλι Μαζί.

Κώστας Μπουρής

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *