«Ένας ουρανοθρόνιστος επίσκοπος» βιβλίο του Διονύση Κουγιανού

IMG_0797H Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και η Ένωση Απανταχού Πυλαρέων, το Σάββατο 11 Μαρτίου, με μεγάλη συγκίνηση υποδέχθηκαν, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας, το βιβλίο του κ. Διονύση Κουγιανού, «Γεράσιμος Φωκάς», «ένας ουρανοθρόνιστος επίσκοπος» αποδίδοντας ελάχιστη τιμή στον μεγάλο Ιεράρχη της καρδιάς μας που ξεπέρασε τα πεπερασμένα όρια του θνητού ανθρώπου.

Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος της Αδελφότητας κα Μαριολένη Νεοφύτου, ο ΓεράσιIMG_0802μος τάχτηκε να μας δείξει τον δρόμο της αγάπης και της ταπεινότητας, αλλά και του μεγαλείου της χαράς της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Ήταν και είναι ένας Απόστολος του Χριστού που ακολούθησε το «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάτω εαυτόν» και πορεύτηκε σύμφωνα με την εντολή Του «Αγαπάτε Αλλήλους».

Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Ένωσης απανταχού Πυλαρέων κα Σταθούλα Μουστάκη εξήρε το έργο του Μακαριστού Γεράσιμου αλλά και την προσπάθεια του συγγραφέα του βιβλίου κ. Κουγιανού να διατηρήσει αλησμόνητο το έργο του αγαπημένου μας Γεράσιμου και ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο αγαπητός κ. Διονύσης Κουγιανός, άνθρωπος της προσφοράς και ο ίδιος, ως Πρόεδρος της Αδελφότητας διετέλεσε σημαντικό έργο. Δραστηριοποίησε τον Σύλλογο, αξιοποίησε την περιουσία του, υπηρέτησε τον πολιτισμό και παρενέβη θετικά σε καίρια θέματα που απασχολούσαν τα νησιά μας.

Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Αδελφότητας κ. Νέστωρ Παπαθεοδωράτος και την εκδήλωση παρουσίασε η Υπεύθυνη Νεολαίας κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά.

Η φιλόλογος κα Γερασιμούλα Γιακουμάτου τόνισε την προσφορά του Μακαριστού Γεράσιμου, την ταπεινότητα και το εξαίρετο ήθος του. Ο πρώην Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Ευάγγελος Σπαθής επεσήμανε ότι ο κυρός Φωκάς με τη στάση ζωής του και με φλόγα πηγαία πίστης υπηρέτησε ανιδιοτελώς τον άνθρωπο. Ο ιστορικός κ. Μοσχονάς εστίασε στη ζωή του Μακαριστού Γεράσιμου και τη σπουδαιότητα του έργου που αθόρυβα και αδιάλειπτα επιτελούσε. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ εξέφρασε τη συγκίνησή του για την εκδήλωση εξαίροντας το πνεύμα, την καρδιά και την προσφορά του Γεράσιμου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Χρύσα Κοκκόση

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *