Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ..Τα 11 Σημεία – Προτάσεις,Για Την Ελλάδα Του Αύριο

  1. ΛΕΒΈΝΤΗΣΜΕΙΩΣΗ κατά 50% του μισθού του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των υπουργών, των βουλευτών, των δημάρχων, των περιφερειαρχών, καθώς και για δραστική μείωση δαπανών για συμβούλους, μετακλητούς, αποσπασμένους και συνεργάτες όλων των ανωτέρω.
  2. Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ των τέως βουλευτών, υπουργών, Προέδρων Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών και όσων κατέλαβαν πάσης φύσεως αξιώματα στους βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  3. Εντοπισμό των ΑΡΓΟΜΙΣΘΩΝ του δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των δήμων και των περιφερειών και την μετάθεσή τους στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μειωθούν οι δαπάνες του δημοσίου και να επιβραβευθούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι.
  4. Θέσπιση ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ για όλα τα επιδόματα, τις φοροαπαλλαγές και τις συντάξεις όλων των πολιτών, για να στηριχθούν ευάλωτες ομάδες πολιτών (ΑΜΕΑ, άνεργοι, αθίγγανοι, μονογονεϊκές οικογένειες, φοιτητές, πολύτεκνοι, αγρότες, στρατιώτες).
  5. ΟΡΙΣΜΟ του αριθμού των βουλευτών στους 150, με τροποποίηση του Συντάγματος.
  6. ΠΟΙΝΙΚΟΠΟIΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ και θέσπιση προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο με αδιάβλητα μόρια.
  7. Τη θέσπιση ως ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ μηνιαίως τα 1500€ για όλους τους πολίτες και την υιοθέτηση της Απλής Αναλογικής ως πάγιου εκλογικού νόμου για το Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  8. Να ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ των μεγάλων επιχειρήσεων μέχρι ποσοστού 40% επί του συνόλου τους.
  9. Την ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ λειτουργία όλων των ΜΜΕ (τηλεοράσεων, ραδιοφώνων, εφημερίδων) και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε περίπτωση διενέργειας μεθοδευμένης προπαγάνδας.
  10. Την ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ όλων των δανείων, ομολόγων, αξιογράφων που εκδίδει το κράτος και την παραπομπή στη δικαιοσύνη Πρωθυπουργού που υπερβαίνει στη διαχείριση των οικονομικών το ποσοστό ελλείμματος που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  11. Τη ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί ο λαός μας ούτε εκβιάζεται ούτε ενδίδει μπροστά σε τέτοια κορυφαία ζητήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *