Έτοιμη σε λίγο η Πλατεία Πηγάδας

ΠΗΓΑΔΑ3

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στην πλατεία Πηγάδας, προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα να παραδοθεί στους δημότες πλήρως ανακαινισμένη. Μετά την οριστική εγκατάλειψη του ανέφικτου αρχικού σχεδιασμού για βιοκλιματική πλατεία, τον οποίο παρέλαβε η νυν δημοτική αρχή, αποφασίστηκε ο επανασχεδιασμός για την ανάπλαση, μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία όμως φτάνει στο τέλος της.

Στη νέα πλατεία, συνολικής επιφάνειας περίπου 5 στρεμμάτων, έχουν γίνει ήδη εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης του ελεύθερου χώρου προσπέλασης πεζών, καθώς και του χώρου του θεάτρου. Τοποθετήθηκαν νέοι στύλοι οδοφωτισμού περιμετρικά της πλατείας και νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED με τις καλωδιώσεις τους, έγιναν νέες φυτεύσεις δένδρων και χλοοτάπητα και τοποθετήθηκε το σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Επίσης, επανέρχεται χώρος για την άμεση δημιουργία μιας νέας σύγχρονης παιδικής χαράς που λείπει και έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, μετά την ανακατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων της πλατείας, ξεκίνησαν και οι εργασίες ανακατασκευής του πεζόδρομου της οδού Ιάσωνος που αποτελεί συνέχεια της πλατείας Πηγάδας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Παραλάβαμε μια εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση με τα έργα στην πλατεία Πηγάδας, τα οποία δυστυχώς ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής. Εξαιτίας πρόχειρου σχεδιασμού από την αρχή του έργου και μετά από συνεχείς διακοπές των εργασιών, η πλατεία δεν μπόρεσε ποτέ να ολοκληρωθεί έτσι όπως είχε σχεδιαστεί. Είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία των έργων το τελευταίο διάστημα για την ολοκλήρωση της πλατείας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *