Έφυγε ο Ευπατρίδης Εφοπλιστής   Περικλής Παναγόπουλος

ΔΗΜΟΥ ΦΡΙΞΟΣΗ απώλεια του αειμνήστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπολου θα αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην Ελληνική Ναυτιλία μας γενικά.

Είναι αλήθεια πως ο μεταστάς με τα νεότευκτα, υπερσύγχρονα και ταχύτατα πλοία του, τα γνωστά SUPERFAST, έδωσε νέα πνοή στην Ελληνική Ακτοπλοΐα και κυρίως σαυτήν μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, στην γραμμή Πάτρας – Αγκόνας.

Θα πρέπει όμως  να σημειωθεί πως η γραμμή αυτή οριστικοποιήθηκε εκτελώντας τακτικά δρομολόγια του 1972, από τον επίσης αείμνηστο εφοπλιστή Αριστομένη Καραγεώργη.

Η KARAGEORGIS LINES, θυγατρική της M.A.KARAGEORGIS S.A, εξυπηρετούσε άψογα τους επιβάτες της, με τον πορτοκαλί χρωματισμένο στόλο της, αποτελούμενο από τα επιβατηγά, οχηματαγωγά MEDITERANEIAN SEA, MED. SKY, MED STAR, MED SUN και με το χρονοναυλωμένο σουηδικό WASA STAR καθώς και τα οχηματαγωγά ARISEFS και ARISTAIOS.

Τελειώνοντας τονίζει πως όλα τα επιβατηγά της KARAGEORGIS LINES ήταν τα πολυτελέστερα της εποχής εκείνης κ αι το προσωπικό τους, άπαντες Έλληνες,φημιζότανε για την ευγένεια και τον επαγγελματισμό του.

Φρίξος Δήμου

Πλοίαρχος Ε.Ν

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *