Έως 18:00 να δουλεύουν οι Τράπεζες

 

Γιώργος ΤρανταλίδηςΕίναι γνωστό πώς ο τραπεζικός κλάδος είναι από αυτούς που πλήττεται σοβαρά από την μεγάλη τεχνολογική επανάσταση και βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Καταργούνται στην πράξη οι περισσότερες τραπεζικές εργασίες καθώς οι νεαρότεροι πελάτες διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, χωρίς φυσική παρουσία στο τραπεζικό κατάστημα.

Στην Ευρώπη σ’ ένα χρόνο χάθηκαν 50.000 θέσεις υπαλλήλων ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός από 60.000 έφτασε τους 38.000 υπαλλήλους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους τελευταίους μήνες η Επιθεώρηση Εργασίας απαγόρευε στους υπαλλήλους να εργάζονται πέραν της 14.00 με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι πελάτες που ήδη είχαν εισέλθει στο κατάστημα. Έτσι αυτοί υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία και χάνουν εκατομμύρια εργατοώρες.

Με τέτοια ανατολίτικη νοοτροπία δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα μας ούτε ένας επενδυτής. Προτεινόμενη λύση: Επέκταση ωραρίου μέχρι τις 6μ.μ κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να εξυπηρετούνται οι πελάτες και να γίνει εξοικονόμηση εκατομμυρίων ωρών. Τα πάντα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αποφυγή ταλαιπωρίας του.

Είναι αυτονόητο ότι θα προσληφθούν υπάλληλοι με έναρξη ωραρίου στις 14.00 Η επέκταση ωραρίου θα βοηθήσει πελάτες και επενδυτές.

Γεώργιος Τρανταλίδης

Δικηγόρος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *