ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 300 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ

Το Τάγμα των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολείων γιόρτασε την Κυριακή, 7 Απριλίου, με μεγάλη λαμπρότητα, σε όλο τον κόσμο, τη συμπλήρωση 300 χρόνων από τον θάνατο του Ιδρυτή του, αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ (30 Απριλίου 1651 – 7 Απριλίου 1719).

Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία:

3-Στον Ιερό Καθολικό Ναό «Αγίου Παύλου» στον Πειραιά, στις 10:30, παρουσία του Αποστολικού Νούντσιου στην Ελλάδα, Σεβασμιότατου Savio Hon Tai Fai και πλήθους πιστών, εκπαιδευτικών, αποφοίτων και

1-Στον Ιερό Καθολικό Ναό της «Αμιάντου Συλλήψεως» στη Θεσσαλονίκη, στις 10:00, παρουσία πλήθους κόσμου.

2Η 7η Απριλίου γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Rouen της Γαλλίας, πόλη στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος αυτός παιδαγωγός και προστάτης της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, στον Καθεδρικό Ναό της Rouen, τελέστηκε με μεγάλη λαμπρότητα επίσημη Θεία Λειτουργία, στην οποία συνέρρευσαν απ’ όλον τον κόσμο Frères και λαϊκοί, για να τιμήσουν τη μνήμη του ιδρυτή τους. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο κ. Αντώνιος Βουτσίνος, γενικός υποδιευθυντής του “Saint-Paul” Πειραιά και η κ. Μαρίλυ Βαρδάκη, εκπαιδευτική διευθύντρια του Δημοτικού “Δελασάλ” Αλίμου.

Την ίδια ημέρα, στη Rouen, έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας βιογραφίας του Ι.-Β. Δελασάλ, την οποία προλόγισε ο συγγραφέας της, Bernard Hours, καθηγητής σύγχρονης Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Lyon III Jean Moulin.

 

 

 

 

 

-Στον Ιερό Καθολικό Ναό της «Αμιάντου Συλλήψεως» στη Θεσσαλονίκη, στις 10:00, παρουσία πλήθους κόσμου.

Η 7η Απριλίου γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Rouen της Γαλλίας, πόλη στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος αυτός παιδαγωγός και προστάτης της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, στον Καθεδρικό Ναό της Rouen, τελέστηκε με μεγάλη λαμπρότητα επίσημη Θεία Λειτουργία, στην οποία συνέρρευσαν απ’ όλον τον κόσμο Frères και λαϊκοί, για να τιμήσουν τη μνήμη του ιδρυτή τους. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο κ. Αντώνιος Βουτσίνος, γενικός υποδιευθυντής του “Saint-Paul” Πειραιά και η κ. Μαρίλυ Βαρδάκη, εκπαιδευτική διευθύντρια του Δημοτικού “Δελασάλ” Αλίμου.

Την ίδια ημέρα, στη Rouen, έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας βιογραφίας του Ι.-Β. Δελασάλ, την οποία προλόγισε ο συγγραφέας της, Bernard Hours, καθηγητής σύγχρονης Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Lyon III Jean Moulin.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *