Αδελφότητα Κεφαλλήνων- Ιθακησίων Πειραιά Παρουσίαση βιβλίου Νίκου Καμπανού

IMG_8456Την Κυριακή 3 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Πολιτιστικό μας Κέντρο την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Καμπανού με τίτλο “Tommy Bell και άλλες ιστορίες”.

Ο Νίκος Καμπανός γεννήθηκε στην Κεφαλονιά. Δούλεψε για 18 χρόνια στην Τράπεζα Εργασίας προτού μπει στην περιπέτεια της Εστίασης. Αθλητής του Τέννις, ταξιδευτής και φωτογράφος αλλά περισσότερο απ’ όλα αναγνώστης, ασχολείται επαγγελματικά με την εστίαση. Έχει εκδώσει επίσης την ποιητική συλλογή με τίτλο «Va pensiero». Διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων &IMG_8453 Ιθακησίων.

Η Πρόεδρος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αλλά και τον κ. Καμπανό στο «σπίτι» του, την Αδελφότητα, όπου προσέφερε ανιδιοτελώς τόσα χρόνια και εξήρε το σπουδαίο έργο του με αποκορύφωμα την απόκτηση από το Σύλλογό μας ιστορικών φωτογραφιών της προσεισμικής Κεφαλονιάς του Σπύρου Μελετζή, κάποιες από τις οποίες εκτέθηκαν στο πολιτιστικό μας κέντρο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας, Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, ανέγνωσε αποσπάσματα του βιβλίου που όπως τόνισε δοκιμάζει γεύσεις γλυκές μα και πικρές της ζωής του Νίκου Καμπανού, γεμάτες ειλικρίνεια, αγωνιστικότητα, ευαισθησία, προβληματισμό, αισιοδοξία συνοδευόμενες σχεδόν όλες στο τέλος τους από μια διδαχή.

Η λογοτεχνική πρόταση και το αισθητικό αίτημα του Νίκου Καμπανού είναι σαφές: να κάνουμε τη ζωή μας «εστιατόριο»: δηλαδή έναν «τόπο» δημιουργικών σχέσεων, ανθρώπινης επικοινωνίας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Νέστωρ Παπαθεοδωράτος, μέλος Δ.Σ. της Αδελφότητας ο οποίος ευχαρίστησε τον συγγραφέα που μας έδωσε την ευκαιρία μέσω της γραφής του να προσεγγίσουμε αλήθειες της ζωής μέσα από βιώματα που μπορεί παρομοίως να έχουμε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Πολιτευτές Δημήτρης Καρύδης, Στέλιος Σπαθής, ο τ. Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκόλης, οι Πρόεδροι: του Συλλόγου Καμιναράδων Ηλίας Γαλιατσάτος, των Δηλινάδων Φωτεινός Κουνάδης, του Συλλόγου «ΑΣΤΕΡΙΣ» Ιωάννης Βανδώρος, η Αντιπρόεδρος  του Συλλόγου Φαρσινών Διονυσία Βασιλάτου, η Στέλλα Βασιλάτου Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Μεσοβουνιωτών καθώς και οι πρώην πρόεδροι της Αδελφότητας Νώντας Φαραντάτος, Βαγγέλης Σπαθής.

Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Καμπανό, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να δωρίσει όλα τα έσοδα από τα βιβλία που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στα μουσικοχορευτικά τμήματα της Αδελφότητας.

Ευχόμαστε καλοτάξιδο το βιβλίο του και να παραμένει δραστήριος και κοντά στο σύλλογό μας!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *