Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά Γιορτή – αφιέρωμα στη Γυναίκα

IMG_6641Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά τίμησε τη Γυναίκα με ένα αφιέρωμα στις Γυναίκες των Νησιών, στο Πολιτιστικό Κέντρο της, στον Πειραιά.

Το αφιέρωμα επιμελήθηκε η Πρόεδρος της Αδελφότητας, Μαριολένη Νεοφύτου, η οποία αναφέρθηκε σε γυναίκες Κεφαλονίτισσες & Ιθακήσιες που ξεχώρισαν στο χώρο της επιστήμης, της τέχνης & εν γένει του πολιτισμού, όπως η Αγγελική Παναγιωτάτου, η Νίκη Γουλανδρή, η Ντιάνα Αντωνακάτου, η Ρίτα Τσιντίλη- Βλησμά και άλλες, καθώς και στη γυναίκα της αστικής & εργατικής τάξης, όπως την περιγράφει ο Ανδρέας ΛασκαράτIMG_6672 ος στην κοινωνία της εποχής του.

Η Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας, Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, απήγγειλε  ποιήματα της Ρίτας Βλησμά.

Οι υπεύθυνες του τμήματος Γυναικών, Χριστίνα Βλάχου & Αφροδίτη Ζαμπέλη, καλωσόρισαν τον κόσμο & ευχαρίστησαν όλες & όλους για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της Αδελφότητας & τη συμβολή τους στη λειτουργία του τμήματος.

Ακολούθησε μουσικό προγράμμα με καντάδες, χορευτικά τραγούδια & τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα από τους μουσικούς Βαγγέλη Ασκητή & Βαγγέλη Φαναρτζή, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν.

Ευχαριστούμε τις γυναίκες της Αδελφότητας για τα εδέσματα που με πολλή αγάπη ετοίμασαν, τον κ.Δημήτρη Καρύδη, υπ. δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, για την παρουσία του καθώς και όλους όσοι συμμετείχατε στην εκδήλωση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *