Αθάνατος ο Παύλος Φύσσας

 

λογοθετησ στελΔεν θα ξεχάσουμε ποτέ το Παύλο Φύσσα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την εν ψυχρώ δολοφονία του! Δεν μπορείς να είσαι άνθρωπος και να αδιαφορείς για τα εγκλήματα και την πέρα από ό,τι χωράει ο νους απανθρωπιά.

Νομίζω ο Μπρέχτ είπε ότι «η μήτρα της Σκύλλας είναι ακόμα καρπερή» για να προειδοποιήσει για την αναζωπύρωση του νεοναζισμού και συχνά ο νεοναζισμός παρομοιάζεται με το αυγό του φιδιού.

Πιστεύω ότι αυτές οι παρομοιώσεις αδικούν και προσβάλλουν τα σκυλιά και τα φίδια αν θέλουν να εκφράσουν την άφατη κτηνωδία που έχει δείξει στη γή το ανώτατο ζωικό είδος που λέγεται άνθρωπος.

Ο νεοναζισμός τρέφεται γιατί απευθύνεται (και κολακεύει) σε ό,τι πρωτόγονο και καθυστερημένο έχει μείνει αταβιστικά μέσα στα απωθημένα του ανθρώπου: Το μίσος ή και την απέχθεια μπροστά στο ξένο και διαφορετικό, τη θεοποίηση της απεριόριστης βίας και του σαδισμού, ό,τι κτηνώδες και υπάνθρωπο ακόμα ενδημεί στη ψυχή και έτσι παρασύρει και αποπροσανατολίζει εκμεταλλευόμενος την αγανάκτηση του κόσμου από την κρίση.

Χρειάζεται εγρήγορση ,σκέψη και παιδεία και ενημέρωση των νέων ανθρώπων. Χρειάζεται ιδεολογικός, πολιτικός, και πολιτιστικός αγώνας και προπάντων παιδεία με τις αρχές του Ελληνισμού.

Στέλιος Λογοθέτης

π. Δήμαρχος Πειραιά

2 comments

  1. Συμφωνώ σχετικά πλήρως με το σχόλιό σας, εκτός από την τελική λέξη: Θα την είχα αντικαταστήσει με έναν πολύ, πολύ καλύτερο όρο, τον ελληνισμό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *