Αθλητισμός για όλους

ολυμπιακόςΤο Σάββατο 2 Μαρτίου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στα Ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+, που αποσκοπούν στην προώθηση του αθλητισμού στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικότερα σε άτομα με Ειδικές Ανάγκες, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Αθλητισμός για όλους».

Μαρία Καλαγιά: Ο αθλητισμός είναι ίαση για τα άτομα με αναπηρία. Οι άνθρωποι με αναπηρία θέλουν και μπορούν να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες όπως όλοι μας.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη για τις δράσεις των Γιατρών του Κόσμου στον Πειραιά, Μαρία Καλαγιά, στην ομιλία της.

«Για τα άτομα με αναπηρία, ο αθλητισμός είναι ίαση» υπογράμμισε η Μαρία Καλαγιά ενώ εξομολογήθηκε την προσωπική της εμπειρία με νεαρά άτομα με αναπηρία που ήρθαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες.

«Σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, τα παιδιά με αναπηρία θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου θεού. Εξτρεμιστικές οργανώσεις τα θανατώνουν γιατί λένε ότι δεν αξίζουν να ζουν. Υπάρχουν επίσημες καταγγελίες από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για θανάτους βρεφών με σύνδρομο Down αλλά και ανηλίκων με κινητικά προβλήματα» δήλωσε συγκλονισμένη η Μαρία Καλαγιά.

«Αυτά τα παιδιά, που είτε γεννήθηκαν με νοητική ή σωματική αναπηρία, είτε έμειναν ανάπηρα λόγω πολέμου ή ατυχήματος, έχουν ανάγκη μια ανοιχτή αγκαλιά. Είμαστε πολύ φιλόξενος λαός. Όλες οι οργανώσεις που ασχολούνται με πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συνδράμει ουσιαστικά ώστε τα παιδιά αυτά να συμμετέχουν ενεργά σε αθλητικές δραστηριότητες» πρόσθεσε η κυρία Καλαγιά

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *