ΑΙΔΩΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ Η ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΟ φίλος μου ο Φ.Χ, κοιμάται εδώ κι ένα εξάμηνο στο πεζοδρόμιο. Η γειτονιά, του παρέχει που και που, ένα πιάτο φαγητό, όταν αργούν τα συσσίτια της Εκκλησίας, λόγω διακοπών.

Όλο το καλοκαίρι έλιωσε στην κυριολεξία από τη ζέστη, αλλά ήταν πάντα καθαρός και φροντισμένος, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές στερήθηκε ακόμα και το πόσιμο νερό ….

Το μέρος, σχετικά πολυσύχναστο, αλλά λίγοι έδιναν σημασία στον αξιοπρεπή άνδρα, που κοιμόταν σε μια εσοχή, έχοντας αυτοσχέδιο κατάλυμα, ένα στρώμα, που μάζεψε από την ανακύκλωση.

Περαστικοί περνούν καθημερινά, με αδιαφορία, δίχως να σταματήσουν. Πάρα δίπλα, “παραγωγικά στοιχεία” της πόλης, φανατικοί κάτοικοι της ποντικούπολης, πιθανότατα συνταξιούχοι του δημοσίου, που ποτέ δεν ελέγχθηκαν για την απόδοση τους- λαός των επιδομάτων και των δανειακών συμφωνιών αρκεί να μη χαλάσει τα ζαχαρένια του, διασκεδάζουν τη δίψα του ανθρώπου, πλένοντας τα ακριβά αυτοκίνητα τους με άφθονο νερό… Ο άνθρωπος διψά. Κατακίτρινος, ιδρωμένος, αδύναμος.

“Το μόνο, που θα μπορούσα να σου προσφέρω, είναι ένα ποτήρι καφέ”, ακούγεται να λέει ένας  κύριος, που δηλώνει κι αυτός συνταξιούχος βγαίνοντας από το ΙΧ του, αλλά ο άστεγος αρνείται με αξιοπρέπεια… Ούτε λόγος για μια λεμονάδα, μισό ευρώ υπόθεση.

Ούτε ένα ποτήρι νερό. Ούτε αυτό, δεν δικαιούται ένας άστεγος Μυτιληνιός….

Ναι, ο άνθρωπος μας, προέρχεται από την ηρωική και προδομένη Λέσβο.

Επιπλοποιός στο επάγγελμα και πολύ καλός μάλιστα. Έκλεισε το εργοστάσιο, που εργαζόταν και σιγά σιγά, κάτω από το φάσμα της ανεργίας και της ορφάνιας του, βρέθηκε στο δρόμο.

Την ίδια στιγμή, στο νησί των προγόνων του, κάποιοι αλλοφερμένοι από την Τουρκία, αδρά επιδοτούμενοι και υπηρετούμενοι από τις πλήρως και επίτηδες απαξιωμένες ένοπλες δυνάμεις της χώρας, που απορεί κανείς με την υπομονή τους, βγάζουν φωτογραφίες, χασκογελώντας, μπρος στη φωτιά, που κατάκαψε τα δωρεάν καταλύματα, αξίας εκατομμυρίων ευρώ ιδρώτα του ελληνικού λαού, που τους παρείχε το ανθελληνικό κράτος, που ξεπούλησε την ευημερία των ακριτών του ανατολικού Αιγαίου, με πρόσχημα την… φιλανθρωπία. Μια ψευδεπίγραφη συμπόνια, φιλική προς τα επιχειρηματικά συμφέροντα, του Ευρωπαϊκού και όχι μόνο εργοταξίου, που λέγεται Τουρκία. Άκρως ευνοϊκή, προς όσους επιθυμούν να αρπάξουν τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες, διαμελίζοντας την Ελλάδα, ακυρώνοντας συμφωνίες όπως αυτή της Λοζάνης, ξεπουλώντας εθνικό πλούτο κι αποξηλώνοντας τον δαιμονοποιημένο “νατιβισμό”, όπως αποκαλούν το θυμικό των αυτόχθονων Ελλήνων πατριωτών!

Όσο για το πολιτικό σύστημα της χώρας, αποδεικνύεται περίτρανα άλλη μια φορά, ότι εξ ενός κοινού σημείου εκπορεύεται. Μήπως έχει αλλάξει τίποτα, από την εποχή, που πρώτη η γράφουσα, σε αντίθεση με την συνήθη τακτική του γλειψίματος της εξουσίας, εξέφρασε την άποψη ότι σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος;

Σιγεί ως ιχθύος, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τα συμφωνηθέντα από την σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Βερολίνο, μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, σε ”έγγραφη συμφωνία”, τον περασμένο Ιούλιο. Να γιατί το προσφυγικό ξέφυγε κάθε ελέγχου και σύρονται στα δικαστήρια όσοι υπερασπίζονται πατρώους βωμούς και εστίες, πανταχόθεν βαλλόμενοι, κακοποιούμενοι, προπηλακιζόμενοι, αφανιζόμενοι, ως να ήσαν εκείνοι τα ξένα κακοποιά στοιχεία κι όχι οι νόμιμοι κληρονόμοι, μέσα στην τάξη της πατρίδας, που έχτισαν με αίμα οι πρόγονοί τους.

Αλλά, δεν αποτελεί πλέον πρωτοτυπία, η έκφραση της λαϊκής οργής και δυσθυμίας, έναντι όσων συμβαίνουν. Έγινε σιγανή φλόγα, που αργοκαίει στο παρόν, σαν δεν διαθέτει τρόπο εκτόνωσης.

Λέχθηκε να μην πονάς, σαν χάνει το φεγγάρι και φως, δεν βλέπεις, παρά πηχτό σκοτάδι , γιατί μοιραία, κάποτε, αρχίζει να γεμίζει. Και τότε, τα πλοκάμια της Νέμεσης, πνίγουν σε νερά κατάμαυρα, ως άλλους Λαοκόοντες, όσους θεωρούν την ύβρι, αέναη δύναμη.

Ταλαίπωρε Έλληνα! Απαγορεύεται και να αρρωστήσεις και να πολεμήσεις! Σε αγαπούν και σε προστατεύουν!

Ή συμβιβασμός, σου λένε οι άσπιλοι, (με τους Τούρκους – και όσους κρύβονται πίσω από τους φερετζέδες του σύγχρονου -ας γελάσω- οικονομικού θαύματος της χώρας αυτής), ή πόλεμος και η Τουρκία έχει υπεροπλία- σου τονίζουν λες και είσαι καθυστερημένος… (σημειωτέο ότι στον πόλεμο φαίνονται καλά και οι παρελθούσες μίζες από τα οπλικά, οπότε πως να συμφέρει να υπερασπισθείς τους υδρογονάνθρακες, σαν σε κρατούν οι μιζαδόροι από τον… άλλο σου εαυτό ας τον πούμε).

Σε φροντίζουν! Σε θέλουν αιώνιο δούλο! Αντί να κολυμπήσεις στο χρήμα, όπως οι Σαουδάραβες, είσαι καταδικασμένος, να πληρώσεις φόρους και για της μάνας σου το γάλα, έως ότου εξαφανισθείς.

Η χώρα κολυμπά πάνω στους υδρογονάνθρακες και το θέμα της ημέρας, είναι αν η Κατίνα θα φορέσει τη μάσκα της πράσινη ή εμπριμέ, τη στιγμή, που μπήκε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η εδαφική ακεραιότητα της χώρας…

Αλλά, όποιος διαβάζει ιστορία, διαφωτίζεται. Η ιστορία λοιπόν, έγραψε, σε άλλοτε άλλη πολιτικά εποχή, που όμως διαθέτει πολιτικούς απογόνους, ότι ΚΑΙ οι Συνθήκες, έχουν επικίνδυνα “παραθυράκια”…

Ο απαγχονισμένος, το Σεπτέμβριο του 1961 από το τότε στρατιωτικό καθεστώς της γείτονος, Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αντνάν Μεντερές, ήταν εκείνος, που ουσιαστικά με τη στήριξη των Άγγλων κατάφερε να φέρει, την πλήρως αποστασιοποιημένη από τα θέματα της Κύπρου, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάνης, Τουρκία, ως διαπραγματευτή και συνυπογράφουσα δύναμη, στην ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, το 1959!

Τη συνέχεια, μέχρι τη διχοτόμηση της μαρτυρικής μεγαλονήσου, τη γνωρίζουμε όλοι.

Οι κερκόπορτες, δημιουργούνται από το πολιτικό σύστημα μιας χώρας κι από κανέναν άλλο, όταν ο λαός είναι αδιάφορος, η υπεραπασχολημένος -όπως συνέβαινε πάντοτε- από τα προβλήματα επιβίωσης, που του δημιουργεί η ίδια η κυβέρνηση, που τον προδίδει.

Πρόστιμα μοιράζει το Ελληνικό κράτος, σε όσους δεν φορούν τη μάσκα τους. Αντί της πειθούς, η τιμωρία. Όπως την εποχή, που οι δάσκαλοι, έδερναν με τη βέργα τους μικρούς μαθητές στα σχολεία και τράβαγαν τα αυτιά τους με δύναμη…

Εκατό φορές, φορά την ίδια μάσκα, ο τύπος, τη βάζει και τη βγάζει με τα ίδια ρυπαρά χέρια. Και τι έγινε; Έφτυσε κάποια κυρία (αλλοδαπή), πάνω στις χούφτες της, στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς της κι άρχισε να ψαχουλεύει τα φασολάκια στον πάγκο του έκπληκτου επαγγελματία. Ποιος την είδε και τι να της κάνει; (σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι παρευρισκόμενοι έφυγαν τρέχοντας, μην τυχόν και φτύσει και πάνω τους). Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, της 22/9/2020, το 5% των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είναι αλλοδαποί, όσο από τις 27 κλίνες Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ, οι 24 φιλοξενούν ασθενείς με COVID 19.

Τούτο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν συνδυασθεί μάλιστα με τα δεδομένα του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Ευαγγελισμός, όπου το 55% των νοσηλευόμενων με λοίμωξη από τον νέο κορωνοιό είναι 55% αλλοδαποί νέοι κάτω των 30 ετών και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο τολμηρής κι αντικειμενικής μελέτης, διότι η διασπορά κάθε νοσήματος σε έναν υπο-πληθυσμό, αφορά και οφείλεται και σε κοινωνικές συνθήκες αναφοράς και κυρίως την κουλτούρα υγιεινής του κάθε λαού. Ο λαός μας, ανέκαθεν υπήρξε πρωτοπόρος σε συνθήκες υγιεινής, παρά τη φτώχεια, που του επέβαλαν οι εκάστοτε δυνάστες του. Κι ο περισσότερο ταπεινός, ασβέστωνε το πεζοδρόμιο, το κοτέτσι και την τουαλέτα του, ενώ γνώριζε ότι πρέπει να βήχει και να φταρνίζεται πάνω στο πεντακάθαρο σιδερωμένο μαντήλι του, εδώ και αιώνες.

Αλλά, οι κυβερνώντες, εισάγουν κορωνοιό από τις ανοικτές δομές και κλείνουν τον τουρισμό και την οικονομία, με ακατάλληλα ελλιπή μέτρα.

Το lockdown του περασμένου Μαρτίου, δεν υπήρξε ο μοναδικός παράγων επιτυχίας, της Ελλάδος έναντι άλλων χωρών, ως προς τα ποσοστά κατά την πανδημία. Η κουλτούρα υγιεινής του λαού μας, που σε τίποτα, δεν ομοιάζει με εκείνη άλλων λαών, έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο… Αυτό, δεν λέχθηκε όμως, γιατί είναι «ρατσιστικό»….

Και δεν ντρέπονται.

Αιδώς; Αυτή πλέον είναι άγνωστη λέξη στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και στους πολίτες, που έμαθαν να ζουν από επιδόματα και στείρες αργομισθίες, στηρίζοντας ένα θνησιγενές σύστημα διανομής εξουσιών, το οποίο χλεύασαν ακόμα και οι Τούρκοι αποκαλώντας μας “σάπιους”!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ως επίλογος, ότι η  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, με ανακοίνωσή της, καταδίκασε τη σύλληψη και καταδίκη, σε 26μηνη φυλάκιση με αναστολή, του νεαρού ακρίτα κτηνοτρόφου, από τον Έβρο, που αμυνόμενος του πατρίου εδάφους έναντι απρόσκλητων και παρανόμως εισερχομένων Τούρκων πολιτών, που αρνήθηκαν να περιμένουν την αστυνομία, κατακρίθηκε από την εξουσία της πατρίδος του, σε αντίθεση με τους εισβολείς, που έτυχαν πολύ ευνοϊκότερης μεταχείρισης και από εκείνη των δύο στρατιωτικών μας, τον περασμένο χρόνο, των οποίων η περιπέτεια, έληξε με πολλές δυσάρεστες συνέπειες εξ αιτίας της αδιαλλαξίας κι αυστηρότητας των γειτόνων.

Η Τουρκία, δημιουργεί επί τούτου και με σχέδιο, μουσουλμανικές μειονότητες στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο. Μυρίζομαι ότι  ακολουθεί η Κρήτη. Και οι Ελληνικές κυβερνήσεις ουσιαστικά, της κρατούν το φανάρι, όπως δείχνει το κουβάρι, που ξετυλίγεται, κυνηγώντας τους γενοκτονούμενους αφοπλισμένους Έλληνες, καταπατώντας απρόσκοπτα και με θράσος τα εθνικά κληρονομικά τους δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει σύνορα κι από τη Νέα Δημοκρατία, ειπώθηκε ότι θα πολεμήσουν το νατιβισμό… Δύο δάχτυλα, από την ίδια παλάμη, στέλνουν τα ΜΑΤ, να δέρνουν νομοταγείς Έλληνες και όχι μόνο.

Αιδώς. Άγνωστη λέξη, στα πρώην ανάκτορα, που έχτισε ο Βαυαρός βασιλιάς.

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *