Ανάπλαση περιοχής Αγίου Διονυσίου Μπάζωμα των γραμμών – δημιουργία πάρκων και χώρων αθλοπαιδιών και αναψυχής

IMG_4740Μεγάλο πρόβλημα η ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου Πειραιά και τούτο γιατί δεν διαφαίνεται ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία είναι η πλέον υποβαθμισμένη του Πειραιά.

Με την αξιοποίηση τριών και τεσσάρων τετραγώνων, του πρώην Παπαστράτου και των πέριξ αυτών δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δώσαμε ανάσα σε μια περιοχή, που είναι από τις πλέον παρατημένες και παραμελημένες.

Η ανάπτυξη της περιοχής αυτής πρέπει να ξεκινήσει από τους αναξιοποίητους δημόσιους χώρους, οι οποίοι δεν είναι καθόλου λίγοι ή ευκαταφρόνητοι, στην εν λόγω περιοχή.IMG_4741

Κατά πρώτον πρέπει να γίνει ανακαίνιση του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού του Αγίου Διονυσίου και να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, αθλοπαιδιών και παιδικών χαρών ο περιβάλλον χώρος.

Κατά δεύτερον πρέπει να μπαζωθεί ο χώρος των σιδηροδρομικών γραμμών, από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι, τουλάχιστον, την οδό Αιγάλεω, να φύγουν τα τσιμέντινα προφυλακτικά τω γραμμών, να καλυφθούν ανοικτά ορύγματα και να δημιουργηθούν πάρκα ευρείας έκτασης με πολύ πράσινο και ελεύθερο χώρο για τους πολίτες.

Τα παραπάνω έργα θα πραγματοποιηθούν με ελάχιστο κόστος και θα προσφέρουν πολλά στην περιοχή, που θα αποκτήσει αυτόματα όψη ανθρώπινη και λειτουργική.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *