Ανάπτυξη με δίκαιο και ανθρώπινο περιεχόμενο

 

ΚΟΥΒΕΛΗΣΣτην αναγκαιότητα αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και στην εφαρμογή πολιτικών, που θα οδηγούν στην ανάπτυξη με δίκαιο και ανθρώπινο περιεχόμενο, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση-κοπή Βασιλόπιτας-του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε παράλληλα τον κόσμο του εφοπλισμού και της ναυτιλίας, να προχωρήσει και αυτός στα απαραίτητα βήματα προς τη συγκεκριμένη  κατεύθυνση.

«Εύχομαι το 2019 να αποτελέσει μία χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα  γίνουν πιο σαφή και ευδιάκριτα τα στοιχεία που αφορούν στην ανάπτυξη της ναυτιλιακής δραστηριότητας, που αποτελεί ένα σημαντικό μέγεθος για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας.

Και ο συγκεκριμένος στόχος τίθεται σήμερα πιο έντονα, πιο επιτακτικά, τώρα που η χώρα γυρίζει σελίδα, έχοντας αφήσει πίσω τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της περιθωριοποίησης μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.

Σήμερα, υπάρχουν αναμφισβήτητα οι προϋποθέσεις, προκειμένου οι πολίτες να πάρουν πίσω αυτά που τους αφαιρέθηκαν αλλά και η χώρα να βρεθεί στη θέση που της αξίζει στο περιφερειακό και στο διεθνές περιβάλλον.

Αυτή η προσπάθεια, δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση αλλά ούτε μπορεί να είναι υπόθεση μόνο ορισμένων κοινωνικών εταίρων.

Οφείλει να είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Το ουσιαστικό ερώτημα όμως που τίθενται, με βάση και την πρόσφατη, οδυνηρή εμπειρία για το λαό και τη χώρα, είναι το εξής: Θα βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο, με το ίδιο παραγωγικό μοντέλο;

Η ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει στα πρόσωπα των ναυτικών μας, του εφοπλισμού και της ναυτιλίας ευρύτερα, τους ανθρώπους εκείνους που με σκληρή δουλειά, με μεθοδικότητα και με προσήλωση  σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, κατάφεραν να αναδείξουν στις υψηλότερες θέσεις του κόσμου, την ελληνική ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *