Ανακομιδή ιερών λειψάνων Αγίου Νεκταρίου..Στον Άγιο Κων/νο Πειραιά

IMG_6693IMG_6708Την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου Πειραιά εορτάστηκε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, παραμονή της γιορτής το απόγευμα στις 7, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σηλυβριανής, εικόνας στην οποία προσευχόταν ο Άγιος Νεκτάριος και την οποία όλοι ευλαβούμαστε, ακολούθησε πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία, το απόγευμα στις 6:30 μεθεόρτιος εσπερινός και στις 8μμ, περιφορά της ιεράς εικόνας και των αγίων λειψάνων, εντός του Ιερού Ναού.

Με ευλάβεια κIMG_6718αι κατάνυξη τελέστηκαν οι ιερές ακολουθίες την παραμονή της γιορτής το απόγευμα, όπου προσήλθαμε και μεις για να λάβουμε μέρος και να πάρουμε την ευλογία του Αγίου και της Παναγίας μας.

Πλήθος πιστών προσήλθε και με πίστη έλαβε μέρος στις γιορταστικές εκδηλώσεις και τις ιερές ακολουθίες.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και τις κυρίες και τους κυρίους, Κατερίνα Καραπιπέρη, Ελένη Καβαλάκη, Τάσο Ευαγγελόπουλο, Βίκυ Τατσοπούλου, Θανάση Γαλάτη, Τζούλια Στεφάνου, IMG_6712Χαρούλα Κοντοθανάση, Σοφία Κασκαντάμη.

Συγχαρητήρια στον π. Ιωάννη Παναγιώτου, προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Κων/νου για την άψογη διοργάνωση της γιορτής και την υγειονομική τάξη με την οποία πραγματοποιήθηκαν όλα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *