ΑΝΑΛΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.(Παραπολιτικό της εβδομάδας)

Καραβοκύρη φίλε πρόσεξε την παροιμία:

«Έχουν οι καιροί γυρίσματα»

Λαζαρακος ΙωαννηςΦίλε, σε λίγους μήνες εβδομηνταρίζω· αυτό για μένα σημαίνει ότι έχω ζήσει και έχω γευτεί πλήθος εδεσμάτων που η σαλαμούρα περίσσευε! Επέζησα γιατί όταν το νεκροθαλασσινό άλας πήγαινε να βλάψει ανεπανόρθωτα την υγεία μου το αντικατάστησα. Με τι; Μα με τι άλλο, με την κορυφαία ελληνική Συνταγή του Παππού μας Οδυσσέα!

Εις μνήμη του αειμνήστου φίλου και φίλου του λαού πατρός σου, γράφω τούτες τις αράδες και δεν σου ζητώ να τις ακολουθήσεις· Θεός φυλάξει ποιος είμαι εγώ για να σε καθοδηγήσω; Όμως σου επαναλαμβάνω τη σαλαμούρα την έχω φάει με την κουτάλα των δήθεν Σεφ και πρέπει να παραδεχθείς πως όχι μόνο δεν έγινα αλίπαστος, αλλά επέζησα κιόλας! Δόξα τον Θεό.

Στη μικρή γειτονιά μας πολλά λέγονται, πολλά γράφονται. Άλλοι σε επευφημούν κι άλλοι σε κατηγορούν. Εγώ μπορεί να μην έγινα διαφημιστής σου, αλλά και ποτέ δεν σε κατηγόρησα γιατί μου δίνεις την εντύπωση περισσότερο επιχειρηματία και λιγότερο οπαδού ιδεοληψιών. Αν λοιπόν οι ψευτοϊδεολόγοι (αριστεροί και δεξιοί) νομιμοποιούνται, από τα εκλογικά αποτελέσματα, να επιχειρούν σε βάρος των πολιτών και υπέρ της τσεποσύνης τους, δεν νομιμοποιούνται οι επιχειρηματίες; Και μάλιστα οι τόσο διακεκριμένοι όπως εσύ; Ω μη γένοιτο.

Άρα λοιπόν αυτοί που σε λιθοβολούν ή είναι ηλίθιοι, ή είναι βαλτοί και κτίζουν για το μέλλον· τότε δηλαδή που οι καιροί θα έχουν γυρίσει. Τώρα αυτοί που σε λιβανίζουν κατάταξέ τους στο crown list των αυλοκολάκων. Γνωρίζεις καλύτερα από εμένα πως η συνομοταξία αυτή γέννησε και γεννά τις ορδές των αχάριστων και των επικινδυνότερων ευεργετημένων.

Ειλικρινά θα λυπηθώ να σε δω αγόμενο και φερόμενο να οδεύεις στο «θυσιαστήριο», που ήδη στήνεται από τα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά. Η κυρά Ιστορία μας διδάσκει πως στα «θυσιαστήρια» αυτά, που κτίζονται σε ρόδα για να γυρίζουν και να γρυλίζουν, θυσιάστηκαν πολύ πιο ισχυροί από εσένα!

Ίσως οι εκτιμήσεις μου να είναι λάθος, αλλά αναγνωρίζεις πως είναι ανάλατες και καθόλου τοξικές. Πάντα φίλος και χωρίς εξαρτήσεις, κόμπλεξ και εμπάθειες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *