ΑΝΑΛΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (Παραπολιτικό της εβδομάδας)

Ζυγώνει η ώρα που η αγάπη για την Πατρίδα μας θα είναι ιδιώνυμο αδίκημα;

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ Ι Τρομάζει και υποψιάζεται κάθε δημοκρατικός πολίτης όταν ακούει δυσνόητα πράγματα από εν δυνάμει πολιτικούς. Αυτό πάθαμε όταν ακούσαμε τον πρώην ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκη να δηλώνει πως είναι ακραίο εθνικιστικό το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» όταν τραγουδιέται από τον Ελληνικό Στρατό! Αυτή η δήλωση προέκυψε από σχετική ερώτηση του ΚΚΕ για τα συνθήματα που φωνάζει ο Ελληνικός Στρατός.

Η δήλωση Αποστολάκη μας φέρνει κοντύτερα στην υποψία και το φόβο πως βαδίζουμε για το χαρακτηρισμό της αγάπης προς την Πατρίδα ως ιδιώνυμο αδίκημα. Δηλαδή με απλά, ανάλατα λόγια κάτι εξ’ ορισμού «κακό». Μια προπαρασκευαστική ενέργεια κάποιου βασικού εγκλήματος.

Δηλαδή κ. υπουργέ όταν το τραγουδάει ο Ελληνικός Λαός είναι πατριωτικό και όταν το τραγουδούν τα παιδιά του, ο Στρατός είναι ακραίο εθνικιστικό;

Ε, τότε το ίδιο είναι και το κρητικό άσμα «Πότε θα κάνει ξαστεριά» αφού θίγει «εταίρους φίλους», ή το μανιάτικο «Η Πατρίς μου είναι η Μάνη» που θίγει «σύμμαχο χώρα» κ.λ.π.

Η αγάπη προς την Πατρίδα είναι ξεκάθαρη, ανάλατη Ιδέα και οι ιδέες δεν ποινικοποιούνται είτε αρέσουν, είτε όχι. Και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ δεν παροτρύνει, πιστεύω, σε κολάσιμες πράξεις ίσως όμως παροτρύνει στην εκλογική καταπόντιση της κυβέρνησης.

 

Ο ΑΝΑΛΑΤΟΣ ΣΕΦ

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *