ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Έλληνες – Ελληνίδες τα φετινά Χριστούγεννα απαιτούν στοχασμό

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ Ι       Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

    E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΒΙΝΙΕΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Ελληνίδες – Έλληνες, τα φετινά Χριστούγεννα απαιτούν στοχασμό. Δηλαδή βαθειά περισυλλογή. Αυτά τα Χριστούγεννα ίσως είναι τα τελευταία ειρηνικά που θα ζήσουμε. Τα γκρίζα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο και την Κύπρο. Οι Τούρκοι και όχι απλά ο Ερντογάν κτυπούν τα τύμπανα του πολέμου, πολύ πιο ηχηρά απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Η σημερινή τουρκική κυβέρνηση έχει αυθυποβληθεί πως η Τουρκία είναι μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη. Δεν αντιλαμβάνεται πως είναι και η ίδια θύμα του μύθου της, όπως ο γραφικός ήρωάς της Χότζας.

Κάποτε, ένα μεσημέρι, ο Χότζας βρισκόταν σε συζυγική ερωτική συνεύρεση με τη γυναίκα του. Ξαφνικά πήγε ο λαός και ζητούσε επίμονα να κάνουν προσευχή. Ο Χότζας για να τους ξαποστείλει και να τον αφήσουν ήσυχο τους είπε ότι στο βουνό έχει πάει ο Προφήτης και μοιράζει στους πιστούς θεία δώρα. Τότε οι πιστοί δοξάζοντας το Θεό έτρεχαν όλοι προς το βουνό. Ο Χότζας τους κοίταζε και δεν πίστευε αυτό που έβλεπε! Οπότε είπε στη γυναίκα του. Σήκω να πάμε στο βουνό γιατί έχει έρθει ο Προφήτης και μοιράζει θεία δώρα!

Έτσι και ο Ερντογάν, προκειμένου να παίζει το ρόλο του Σουλτάνου και του Χαλίφη και να τον αποδέχεται ο λαός του έχει αυθυποβληθεί πως είναι ο ισχυρός της περιοχής μας. Σύνηθες και ιστορικά γνωστό είναι ότι, οι πραγματικά ισχυροί γράφουν το Διεθνές Δίκαιο στα παλιά τους παπούτσια και ενεργούν με ό,τι τους υπαγορεύει το δικό τους γεωπολιτικό συμφέρον, όπως τουλάχιστον αυτοί το αντιλαμβάνονται. Οι αδύναμοι, φουκαράδες, αντίθετα επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο και καμιά φορά λεονταρίζουν…

Βεβαίως εμείς που συνεχώς επικαλούμαστε το Διεθνές Δίκαιο δεν είμαστε καθόλου φουκαράδες και καθόλου μεγάλη περιφερειακή Δύναμη δεν είναι η Τουρκία. Απλά εμείς έχουμε το σθένος να πούμε, το χαραγμένο στο DNA μας «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», και όπως είπε ο Ιωάννης Μεταξάς «Οι Έλληνες δεν πολεμούν για τη Νίκη, αλλά για τη Δόξα». Οι Τούρκοι έχουν στο δικό τους DNA τον ψευτοτσαμπουκά, την κουτοπονηριά, το φασισμό που ό,τι προοδευτικό το σκοτώνουν και το εξαφανίζουν, τις γενοκτονίες και ένα σωρό άλλα…

Πολλές φορές η ιστορία έχει καταγράψει τουρκικές επιτυχίες. Αυτό οφείλεται στο ότι οι ξένες Μεγάλες Δυνάμεις σφυρίζουν αδιάφορα όταν οι Τούρκοι εγκληματούν σε βάρος της ανθρωπότητας βιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και κάθε έννοια Δικαίου.

Εμείς είμαστε «ΑΝΑΔΕΛΦΟΝ ΕΘΝΟΣ». όπως είπε κάποτε ο ΠτΔ Σαρτζετάκης. Και όπως μας είπαν πρόσφατα υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ πως σε έναν πόλεμο με την Τουρκία θα είμαστε ΜΟΝΟΙ μας. Ε, και τι μ’ αυτό; Πρώτη φορά θα είναι;

Βέβαια, το τουρκικό κολπάκι με τη μισή Λιβύη να ενωθούν οι ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης μπορεί να εξυπηρετεί τη Ρωσία, γιατί αυτό, η χαοτική κατάσταση που επικρατεί σε Αιγαίο και ΝΑ. Μεσόγειο παρατείνει την ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας και όχι μόνο από τη Ρωσία.

Παράλληλα οι ΗΠΑ, που δεν επιθυμούν επ΄ ουδενί την ενεργειακή αυτονομία Ευρώπης και Κίνας, βολεύονται με όλα αυτά και προχωρούν σταθερά πάνω από 30 χρόνια στο γεωπολιτικό Σχέδιό τους που δεν είναι άλλο από τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ. Μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει το διαμελισμό του Ιράκ και σταθερά προχωρούν για το διαμελισμό Τουρκίας και Ελλάδας. Πολλοί αναλυτές ισχυρίζονται πως μία τέτοια εξέλιξη χρειάζεται έναν γρήγορο πόλεμο, οπότε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ θα επιβάλλουν τις λεγόμενες γκρίζες ζώνες… Δηλαδή θα έχει επιτευχθεί ο διαμελισμός.

Αυτό όμως δεν δείχνει να βολεύει την Κίνα και καθόλου τη Ρωσία, αφού η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία θα γίνει παρελθόν και θα επανέλθει στο παλιό καθεστώς της αμερικάνικης εξάρτησης. Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί, ιστορικά ουδέποτε φίλοι των Γερμανών και των δορυφόρων τους, θα παραμείνουν οι αξιωματικοί των ΗΠΑ, στην Παγκόσμια Σκακιέρα, που θα κινούνται πάντα πλάγια. Αφού οι ενεργειακές εταιρίες τους, SHELL, BP, TOTAL…, δεν θα ζημιωθούν.

Αυτά όλα πρέπει να τα σκεφτόμαστε πολύ καλά εφέτος στις Γιορτές, αλλά και συνεχώς. Πρέπει με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ να απομακρυνθούμε από τη μέχρι σήμερα πρακτική μας και να αναλογιστούμε το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα που δεν είναι πλέον σενάρια συνομοσιολόγων, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα που ήδη, σήμερα, επαληθεύεται με τον υβριδικό πόλεμο των Ελλάδας, Κύπρου με την Τουρκία. Ως γνωστό μετά τον υβριδικό πόλεμο οι διπλωμάτες σιωπούν και το λόγο παίρνουν οι στρατηγοί.

Τελειώνοντας οφείλουμε να πούμε πως το μεταναστευτικό αποτελεί μείζονος σημασίας γεωπολιτικό πρόβλημα για εμάς, αφού όπως έχουμε γράψει από παλιά διχάζει το λαό μας. Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες συσσωρεύονται στη χώρα μας και δίνουν την εντύπωση των εισβολέων, όπως σήμερα δηλώνουν πολλά πρώην ανώτατα στελέχη του Κράτους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *