ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Ένα ταξίδι με τον Προαστιακό μπορεί να εξελιχθεί περίεργα

λαζαρακοσΙωάννης Σπ. ΛαζαράκοςΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.gr

Ένα ταξίδι με τον άνετο και σύγχρονο Προαστιακό ενδεχομένως μπορεί να εξελιχθεί περίεργα, ακόμη και εφιάλτης όπως τις αμερικάνικες ταινίες θρίλερ που βλέπουμε στην τηλεόραση. Στην καλύτερη περίπτωση ένα ταξίδι προς Χαλκίδα είναι πολύ πιθανόν να καθυστερήσει λίγες ώρες γιατί οι μετανάστες ξάπλωσαν στις γραμμές του τραίνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας που το Κράτος δεν τους προωθεί προς την Κεντρική Ευρώπη.

Αυτή η περίπτωση θα έχει βέβαια ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών, αλλά μόλις φθάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις οι διαδηλωτές θα απομακρυνθούν, με το καλό ή με το άγριο και το ταξίδι θα συνεχιστεί.

Το ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά τις Αρχές και την εταιρεία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» είναι κύρια η ασφάλεια των επιβατών, αλλά και των πανάκριβων οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα στους συρμούς επιβιβάζονται διάφορες περίεργες ομάδες, που δείχνουν οργάνωση πιθανή συμμορίας. Δεν μιλάμε για πιτσιρικάδες 15-17 χρονών αλλά για ενήλικους και άνω των 20 ετών, οι οποίοι μπαίνουν στο τραίνο περιπλανώνται από βαγόνι σε βαγόνι και όπου κρίνουν ότι οι επιβάτες είναι του χεριού τους, κυρίως γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, τὀτε κάνουν διάφορες ασκήμιες, προπηλακίζουν κ.λ.π. Διερωτάται κανείς αν θα μείνουν μόνο με αυτά ή αν φθάσουμε και σε ληστείες ή ακόμη και ομηρίες.

Τώρα καταλαβαίνετε πως η διάταξη για τη μάσκα τη γράφουν στα παλιά τους παπούτσια.

Το προσωπικό ο μηχανοδηγός και κάνα-δυό ακόμη δεν είναι δυνατό να αντιπαρατεθούν σε αυτούς τους αδίστακτους ψευτονταήδες με το προφίλ της κάθε παρανομίας, που γίνονται κατά περίπτωση λίγο ή πολύ επικίνδυνοι.

Προσωπικά πιστεύω ότι κανείς δεν θα κάνει ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ και όλα θα συνεχίσουν τον κατήφορο μέχρι να φθάσουμε, ω μη γένοιτο, σε καταστάσεις που δεν θέλω ούτε να σκέπτομαι. Ας φροντίζει ο καθένας μας για την ασφάλειά του. Για παράδειγμα να αποφεύγουμε να πηγαίνουμε σε βαγόνια που δεν υπάρχουν πολλοί επιβάτες, ή οι επιβάτες είναι ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *