ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Αν κάποτε παιδί μου…

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

Αν κάποτε παιδί μου σε μισήσουν, σε αφορίσουν και σε ονειδίσουν και δυσφημήσουν το όνομά σου ως πονηρό εξ’ αιτίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τότε παιδί μου να χαρείς και να πηδήξεις από χαρά. Διότι η ανταμοιβή σου θα είναι μεγάλη εις τον ουρανό.

Αυτά λέγει Κύριος ο Θεός μας.

Αν κάποτε παιδί μου βρεθείς στο δίλλημα να παλέψεις για την Δικαιοσύνη, ή να λουφάξεις από δειλία, τότε αγωνίσου για την Δικαιοσύνη. Διότι λέγει ο Βασιλεύς της Δόξας: «Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν».

Αν κάποτε παιδί μου σε ρωτήσουν: «Γιατί είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος;», απάντησέ τους με τα λόγια του Ευαγγελιστή Ιωάννου: «ὁ πιστεύων εἰς τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ ἔχει τὴν μαρτυρίαν ἐν αὐτῶ· ὁ μὴ πιστεύων τῶ Θεῶ ψεύστην πεποίηκεν αὐτὸν, ὅτι οὐ πεπίστευκεν εἰς τὴν μαρτυρίαν ἥν μεμαρτύρηκεν ὁ Θεὸς περί τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ. Καὶ αὔτη ἐστὶν ἡ μαρτυρία, ὅτι ζωήν αἰώνιον ἔδωκεν ἡμῖν ὁ Θεὸς, καὶ αὔτη ἡ ζωὴ ἐν τῶ υἱῶ αὐτοῦ ἐστιν. ὁ ἔχων τὸν υἱὸν ἔχει τὴν ζωήν· ὁ μὴ ἔχων τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὴν ζωήν οὐκ ἔχει. – Ερμηνεία: Όποιος πιστεύει εις τον Υιόν του Θεού, έχει την μαρτυρίαν αυτήν μέσα του. Όποιος δεν πιστεύει εις τον Θεόν, τον έχει κάνει ψεύτην, διότι δεν επίστεψε εις την μαρτυρίαν, την οποίαν ο Θεός έδωκε δια τον Υιόν του. Και η μαρτυρία είναι αυτή: ότι ο Θεός μας έδωκε ζωήν αιώνια, και η ζωή αυτή υπάρχει εις τον Υιόν του. Όποιος έχει τον Υιόν, έχει την ζωήν· όποιος δεν έχει τον Υιόν του Θεού, δεν έχει την ζωήν,» (Ιωάν. Α΄ 5:10-12).

Αν κάποτε παιδί μου αποδειχθεί, ω μη γένοιτο, πως η πίστη σου είναι νεκρή, γνώριζε ότι και οι Δαίμονες τέτοια πίστη έχουν.

Αν κάποτε παιδί μου η Εξουσία του Κράτους σου πει ότι, υπηρετεί το Έθνος μας και σέρνει τον λαό στη φτώχεια και στην απόγνωση, ενώ λυμαίνεται τα πλούτη της Πατρίδας και με τις πολιτικές της την οδηγεί σε εδαφική συρρίκνωση, τότε παιδί μου σου λένε ψέματα. Η Εξουσία αυτή πρέπει να αλλάξει.

Αν κάποτε παιδί μου αισθανθείς τη μιζέρια των ζαβών κληρονομημένων σκέψεων να σε πνίγει, σπάσε τα δεσμά σου και απόδρασε από τα λίγα τετραγωνικά του τσιμεντένιου πλατωνικού σου σπηλαίου. Ζήσε ελεύθερα και άφησε το ένοχο Εγώ σου να σαπίσει στο σύνδρομο της αστυφιλίας και του εκφυλισμού. Να μην πλανηθείς όμως από την γλυκιά αμαρτία, γιατί θα είσαι αιώνια αλυσοδεμένος και νεκρός άνθρωπος.

Αν κάποτε παιδί μου θελήσεις να γίνεις αληθινά ΑΘΑΝΑΤΟ εις τους αιώνες, οφείλεις να παλέψεις με τον μεγαλύτερο εχθρό σου. Τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ! Μη δειλιάσεις λοιπόν να αναθεωρήσεις και ολάκερη τη ζωή σου αν χρειαστεί και με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ να σπεύσεις να συναντήσεις τις τρεις ΑΡΕΤΕΣ. Πραότητα, Απλότητα και Ακακία, αφού τις συναντήσεις να τις κάνεις κτήμα σου χωρίς να τις προδώσεις ποτέ. Διότι λέγει ο Κύριος και Σωτήρας Χριστός: «Μακάριοι οἱ πραεῖς, ὄτι αὐτοὶ κληρονομήσουσι τὴν γῆν». Για να μην πλανηθείς ποτέ και προδώσεις την Πραότητα, που θα σου εξασφαλίσει τη βασιλεία της γης μάθε τι λέγει ο Άγιος της Κλίμακος: «Η πραότης είναι μία αμετακίνητη κατάσταση του νου, που παραμένει η ίδια και στις τιμές και στις περιφρονήσεις. Πραότης σημαίνει, το να προσεύχεσαι ειλικρινώς για τον πλησίον σου, χωρίς να ενοχλείσαι καθόλου από τις ταραχές που σου προξενεί. Η πραότης είναι βράχος επάνω από την αφρισμένη θάλασσα, που εντελώς ακλόνητος διαλύει όλα τα κύματα, τα οποία τον κτυπούν. Η πραότης είναι μητέρα της αγάπης…». (ΚΛΙΜΑΞ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ Λόγος 24ος).

Επειδή παιδί μου εγώ ο αχρείος πολύ λίγα απ’ όλα αυτά κατάφερα ικετεύω τον Κύριο να σε αξιώσει να τα καταφέρεις, το κατά δύναμη, πολύ καλύτερα από εμένα.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *