ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Δεν θα ευχηθώ Καλές Διακοπές,αλλά Καλά Μυαλά

Λαζαρακος ΙωαννηςΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Είκοσι – τριάντα χρόνια έχει επικρατήσει να αλληλοευχόμαστε αρχές Ιουλίου, στη χώρα των ΔΗΘΕΝ, της πάσας ανοχής, της ρεμούλας και των τόσων ευτράπελων πολιτών και πολιτικών «Καλές Διακοπές»· προσθέτοντας το νεοελληνίστικο λογοτεχνικό «Φιλάκια καλά να περάσετε». Έτσι έκανα κι εγώ μέχρι πριν λίγα χρόνια…

Εφέτος όμως δεν θα ευχηθώ «Καλές Διακοπές», αλλά ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ! Ναι, αν έχουμε καλά μυαλά θα απολαύσουμε και καλές διακοπές. Στην αντίθετη περίπτωση όχι καλές διακοπές δεν θα έχουμε, αλλά ούτε και καλή συνέχεια. Τα καλά μυαλά απαιτούν πολλά πράγματα τα οποία αγνοούμε πεισματικά κι ανόητα, με τα ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ που κάνουμε απομακρυνόμενοι από κάθε μορφή επιβεβλημένης σύνεσης. Τα καλά μυαλά μας εξασφαλίζουν σοβαρή λογική σκέψη και επομένως ασφάλεια για εμάς, τα παιδιά μας και τους συνανθρώπους μας, καλό κέφι, ευτυχία και αισιοδοξία για το μέλλον διότι:

Θα οδηγούμε με ασφάλεια στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους.

Δεν θα προξενήσουμε καταστροφικές πυρκαγιές.

Δεν θα αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο στην τύχη τους τα παιδιά μας σε παραλίες, ταβέρνες, κάμπινγκ. ξενοδοχεία, παιδικές χαρές κ.λ.π.

Θα προστατέψουμε τα κλειδωμένα σπίτια μας στην πόλη για να τα βρούμε όπως τα αφήσαμε.

► Θα θυμόμαστε πάντα πως τις διακοπές τις διακόπτουν βίαια τα λογής – λογής κλεφτρόνια.

Αν πάμε διακοπές με δανεικά θα πρέπει να μπορούμε να τα επιστρέψουμε στον ορισμένο χρόνο.

►Θα εκμεταλλευθούμε τις διακοπές για να έρθουμε πιο κοντά με τις οικογένειές μας και όχι το Σεπτέμβριο να τρέχουμε για  αίτηση διαζυγίου.

►Θα μείνουμε μακριά από τα μαγαζιά που είναι ύποπτα πως μας σερβίρουν «μπόμπες».

►Δεν θα κολυμπάμε μετά το κάθε γεύμα αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις ώρες.

►Την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου ας πάμε και σε κάποιες παρακλήσεις της Παναγιάς μας, να πούμε: Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς. Γιατί στους μήνες που θα ακολουθήσουν θα το χρειαστούμε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *