Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Δοσίλογοι και Εφιάλτες υπάρχουν στο διηνεκές Ας μην τους επιτραπεί να γίνουν πλειοψηφία

 

λαζαρακοσΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Κάθε δοσίλογος είναι τσιράκι, κάθε τσιράκι είναι δοσίλογος. Δοσίλογος, ιστορικά ονομάζεται πρόσωπο που συνεργάστηκε με τους κατακτητές στην περίοδο της Κατοχής. Γενικά είναι: αυτός που υποχρεωτικά δίνει λόγο σε κάποιον για τις πράξεις του. Τσιράκι ονομάζεται και ο πιστός ακόλουθος κάποιου. Εδώ υπονοείται ο ακόλουθος που βλάπτει Έθνος, Πατρίδα και Κράτος.

Κάθε σώφρων που ενδιαφέρεται μόνο για την πάρτη του και δεν του καίγεται καρφάκι για το Κράτος του, την Πατρίδα του και το Έθνος του στα δύσκολα θα γίνει δοσίλογος για να μπορέσει να περιφρουρήσει τα λίγα ή τα πολλά του εαυτούλη του. Άρα δεν είναι σώφρων γιατί ποτέ ένας σώφρων δεν έγινε δοσίλογος.

Ένας εραστής της ουτοπικής ελπίδας είναι δοσίλογος ή ηλίθιος. Διότι χρησιμοποιεί την ανύπαρκτη ελπίδα προκειμένου να υπερασπιστεί το ένοχό Εγώ του. Αν δεν το κάνει για το λόγο αυτό είναι το δεύτερο.

Καθένας μας που οι πράξεις του δεν προάγουν το κοινό συμφέρον όλων μας, αλλά με τη διαπλοκή, την επιορκία, την ψευδομαρτυρία και την κάθε αδικία προσπαθεί να αναρριχηθεί και να οικονομήσει τότε αυτός είναι δοσίλογος.

Κάθε δοσίλογος είναι εν δυνάμει Εφιάλτης. Όταν η πλειοψηφία των πολιτών είναι οι Εφιάλτες, τότε η χώρα αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει ελεύθερη και να απαιτεί σεβασμό από τους άλλους.

Ο αρχάριος δοσίλογος αν αντιληφθεί το φρικτό λάθος του με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ μπορεί να ξεφύγει και να σώσει τον εαυτόν του και την οικογένειά του από τον όλεθρο. Στον πωρωμένο είναι αδύνατον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *