ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ….Η πολεμοκαπηλία σε πλήρη παράνοια

   λαζαράκος 1   

 Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.gr  1. ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

Ζούμε σε μονεταριστικές εποχές παραφροσύνης και αυθαιρεσίας. Με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ απομακρυνόμαστε συνεχώς από κάθε έννοια της λογικής και του δημοκρατικού αυτονόητου. Η Δημοκρατία μεταλλάσσεται σε δημοκρατία της επίφασης και όλοι πορεύονται κατά το δοκούν…

Αίσχος και πάλι αίσχος! Ο κάθε αυθαίρετος δηλώνει σε κάποια ΜΜΕ διεθνολόγος, αναλυτής γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών και γεωοικονομικών και… ό,τι άλλης μπορείς να φανταστείς καταστάσεως. Όλα αυτά τα δημοσιεύματα-αναρτήσεις έχουν αποδειχθεί εντελώς αρλούμπες ή μπούρδες και θα τολμούσα να πω ότι είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνα, αφού στην καλύτερη αποπροσανατολίζουν τους αναγνώστες και στη χειρότερη διαταράσσουν επικίνδυνα την ψυχική δημόσια υγεία. Έχουμε διαβάσει ή έχουμε ακούσει κατά καιρούς «Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο», «Πάμε για θερμό επεισόδιο», «Ύποπτες μετακινήσεις τουρκικών αρμάτων μάχης» κ,λ,π,

Ε, λοιπόν, λέω προς όλους εσάς, τους δήθεν επαΐοντες των γεωπολιτικών, των γεωστρατηγικών και των γεωοικονομικών, εγώ που δεν δηλώνω τίποτα απ’ όλα αυτά, πως έχετε βαθειά μεσάνυχτα και η φύση ησυχάζει. Με λίγα λόγια ή είσαστε άσχετοι με τις παραπάνω επιστήμες ή πονηρούληδες πολεμοκάπηλοι γιατί το θέμα πουλάει και εσείς κονομάτε (διαφημίσεις κ.λ.π.). Αν συμβαίνει αυτό, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Να γνωρίζετε, και σας το εγγυώμαι αυτοπροσώπως, ότι τα ονόματά σας θα καταγραφούν στην Ιστορία με μελανά γράμματα. Δεν θα περάσετε απαρατήρητοι… Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους!

Πρώτα-πρώτα να θυμηθούμε τι σημαίνουν οι λέξεις πολεμοκαπηλία και πολεμοκάπηλος. Πολεμοκαπηλία σημαίνει: η εκμετάλλευση πολεμικής σύγκρουσης για προσωπικό κέρδος. Πολεμοκάπηλος σημαίνει:  αυτός που αποκομίζει όφελος, συνήθως οικονομικό ή πολιτικό, από την εκμετάλλευση εμπόλεμης κατάστασης. Ευτυχώς και χαίρομαι γι’ αυτό, δεν βλέπω πολεμοκαπηλία στους σημερινούς μας πολιτικούς (ὀλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων). Αντίθετα είναι υπαρκτή η πολεμοκαπηλία του Ερντογάν-Σουλτάν και των δορυφόρων του, καθώς επίσης και του Αλβανού Ράμα, του αιθεροβάμωνα.

Ας δούμε όμως ποια είναι σήμερα η πραγματική κατάσταση σύμφωνα με έγκριτες αναλύσεις που έχουν ήδη δημοσιευτεί.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017: «Πάλι ανακάλυψαν επεισόδιο στα Ίμια οι Τούρκοι: Επιμένει στην όξυνση στο Αιγαίο η Άγκυρα». Αυτό το πράττει η Τουρκία δεκαετίες τώρα και οι Έλληνες αντιδρούν ακαριαία με οποιοδήποτε τίμημα.

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017: «Το πολεμικό παιγνίδι στο Αιγαίο είναι πραγματικό… Πόσο κοντά είναι ένα θερμό επεισόδιο;» – (ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ). Το δημοσίευμα παρουσιάζει κάποιες εκδοχές χωρίς να υπερβάλει.

«Πυρά από τουρκικό πολεμικό πλοίο εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων». Πράγματι δημοσιογραφικά ισχύει αυτό, αλλά δεν είδα σε κάποια ΜΜΕ να αναφέρεται ή να  τονίζεται, με τη δέουσα σπουδαιότητα, πως οι Τούρκοι με την «ουρά στα σκέλια» υποχώρησαν αμέσως μόλις κατέφθασαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή.

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017-Τσαβούσογλου: «Μη μας υποχρεώσετε να δείξουμε τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός». Ας του πει κάποιος πως οι Έλληνες γνωρίζουν άριστα τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός…! Θα τολμούσα την πειραιώτικη έκφραση, αλλά δεν επιτρέπεται. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά κ. Τσαβούσογλου πως ο σημερινός τουρκικός στρατός δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα γιατί τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του τα έχετε φυλακίσει με την κατηγορία του προδότη-πραξικοπηματία.

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017: «Απειλές και εδαφική ακεραιότητα Τουρκία: Απειλεί ευθέως με στρατιωτική δράση – Παραπαίουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις». Πολύ σωστά επισημαίνει ο κ. Λεονταρίτης στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ «Παραπαίουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017-Παυλόπουλος: «Γκρίζες Ζώνες» που αμφισβητούν τη κυριαρχία της Ελλάδος δεν είναι νοητές.

Την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, που διέπει το καθεστώς της τελικής παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1947, επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για να πει με σαφήνεια ότι και στην περιοχή αυτήν αμφισβήτηση της «πλήρους κυριαρχίας» της Ελλάδος επί νήσων και βραχονησίδων, είναι εκτός πλαισίου του διεθνούς δικαίου.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017: Ξεπέρασαν κάθε όριο: «Η Ψέριμος είναι τουρκική» γράφει τουρκική εφημερίδα. Ναι για τους Τούρκους όλη η Ελλάδα… είναι τουρκική εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Λησμονούν όμως το γεγονός το πόσο τουρκική είναι… η τουρκική επικράτεια! Κοντά είναι ο καιρός που θα το καταλάβουν…

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017- Βίτσας: «Είναι μακριά από την πραγματικότητα ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο

Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ: Υπεύθυνη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο Αιγαίο».

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017-Βίτσας για τις τουρκικές προκλήσεις: «Φοβόμαστε ατύχημα στο Αιγαίο».

«Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, άλλωστε για αυτό λέγεται και ατύχημα, για αυτό παίρνουμε τα μέτρα μας, ώστε αυτό να μειωθεί στο ελάχιστα δυνατό», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στον Ρ/Σ real fm και στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη».

Αυτή είναι κυρίες και κύριοι η πραγματικότητα. Η κατάσταση είναι όντως ζοφερή, αλλά όχι, τουλάχιστον ακόμα, ώστε να εκραγεί ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος. Τα μελανά σύννεφα συσσωρεύονται στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Νότιο Τουρκία, και στα αρμενοτουρκικά σύνορα. Ενώ η Ράκα αποτελεί το μήλο της έριδος μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων. Πιστεύω ταπεινά ότι, σε καμία περίπτωση οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να συμβεί ατὐχημα στο Αιγαίο για το υπόλοιπο του 2017, άσχετα ότι ο φόβος του κ. Βίτσα είναι δικαιολογημένος.

Ο Ερντογάν, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα κερδίσει τις εκλογές και από το σημείο αυτό θα αρχίσει η καταστροφική πτώση του που θα παρασύρει και το κράτος του. Το Κουρδιστάν, μόλις τα βρουν οι υπερδυνάμεις (δικά σου-δικά μου), θα ανακηρυχθεί αυτόνομο κράτος με ό,τι κυριαρχικά δικαιώματα ορίζονται από το διεθνές Δίκαιο και τον ΟΗΕ. Τελειώνοντας για να υποστηρίξω τα γραφόμενά μου, έψαξα το αρχείο μου και δεν βρήκα πουθενά κανένα δημοσίευμα του παρελθόντος να μας προειδοποιούσε για τον  διπλωματικό πόλεμο της Τουρκίας με την Ολλανδία που ζούμε σήμερα και ο οποίος διευρύνεται σε πόλεμο με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάμε για την Ολλανδία, με επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Τουρκία! Πως σας ξέφυγε αυτό κύριοι… της ανάλυσης;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *