ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Η των Ελλήνων 25η Μαρτίου ΤΟ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΘΑΥΜΑ

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ Ι                 Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

       E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Η 25η Μαρτίου για το Έθνος των Ελλήνων είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί ένας ξένος, αλλά ακόμη και ένας Έλληνας που με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ απομακρύνεται συνεχώς από της Φυλής του τα νάματα. Δηλαδή μιλάμε για Έλληνες που διακόπτουν την προς τα εμπρός προοδευτική τους πορεία και γυρνούν πίσω στους αιώνες του αγνωστικισμού και της αμφισβήτησης, προσπαθώντας να ερευνήσουν τα απολύτως επιστημονικά ερευνημένα και αρχαιολογικά, ιστοριογραφικά καταγεγραμμένα. Αυτό το πράττουν γιατί από την πλάνη πείστηκαν πως είναι συντηρητικοί, ενώ είναι προοδευτικοί, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και προσπαθούν να γίνουν «προοδευτικοί», δηλαδή συντηρητικοί και δουλάκια του σκότους και των νεοταξικών ορέξεων. Όσοι μ’ έπιασαν μ’ έπιασαν.

Στις 25 Μαρτίου εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Αειπαρθένου Θεοτόκου, αυτό το Μέγα σωτήριο ουράνιο θαύμα. Για να κατανοηθεί και να εορταστεί χρειάζεται «μια άλλη γνώση την ΠΙΣΤΗ, που είναι ανώτερη της απόδειξης», καθώς έχει γραφτεί. Ο Θεός πήγε στη δούλη Του Μαρία διότι εκεί υπήρχε η αγάπη, η ταπείνωση, η πραότητα και η παρακλητική προσευχή. Δεν θα βρει κανείς τον Θεό στην αμέλεια και στην κενοδοξία, διότι εκεί κατοικούν οι πειρασμοί με τη δική μας θέληση.

Πώς να κατανοηθεί λοιπόν το μέγα και πρωτόγνωρο θαύμα, το αποκεκρυμμένο μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων; Δηλαδή, του Ευαγγελισμού της Κεχαριτωμένης Αειπαρθένου Θεοτόκου; Δεν μπορούμε διότι δεν θέλουμε να πιστέψουμε το γνωστό «ο Θεός δεν νοείται αλλά κατανοείται». Η Άγιοπνευματική Κύηση της Παναγιάς μας και η Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, με την Αειπαρθενία Της αποτελούν την εξαίρεση ή την αναστολή των νόμων της φύσεως η λογική και η επιστήμη δεν μπορούν να δώσουν καμία απάντηση. Οι νόμοι της φύσεως και της φθοράς υποχώρησαν μόνον επειδή το θέλησε ο Θεός! Ο Ευαγγελισμός είναι μια εκπληκτική επέμβαση του Θεού. Είναι υπέρβαση του αδυνάτου

«Όπου Θεός δε βούλεται νικάται φύσεως τάξις».

Ο Θεολόγος και Αρχιεπίσκοπος, Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς παρατηρεί ότι: Η χαρά και η ευλογία του Θεού επισκιάζει τη Θεοτόκο, εφ’ όσον διακόνησε και Αυτή τη λύτρωση των συνανθρώπων Της, αλλά και τη δική Της, με την ολόψυχη αποδοχή του θείου θελήματος. Αυτό είναι το επουράνιο θαύμα, αφού:

«…Τον δι ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα…» (από το Σύμβολο της Πίστεως).

Χαίρε, δι’ ης η χαρά εκλάμψει·χαίρε, δι’ ης η αρά εκλείψει.

Χαίρε, του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις·χαίρε, των δακρύων της Εύας η λύτρωσις.

Χαίρε, το των Αγγέλων πολυθρύλητον θαύμα·χαίρε, το των δαιμόνων πολυθρήνητον τραύμα.

Χαίρε, ανόρθωσις τω ανθρώπων·χαίρε, κατάπτωσις των δαιμόνων. (Ακάθιστος Ύμνος- Χαιρετισμοί της Θεοτόκου).

Στις 25 Μαρτίου του 1821 έγινε όμως στην Ελλάδα και ένα μεγάλο και σπάνιο ιστορικό θαύμα·βεβαίως με την ευλογία της Αγίας Τριάδος και της Παναγιάς μας. Το Έθνος ύστερα από 400 χρόνια φρικτής σκλαβιάς από την πιο βάρβαρη Αυτοκρατορία, αυτή των Οθωμανών, βρήκε το θάρρος αψηφώντας τις οποιεσδήποτε θυσίες και κήρυξε την ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ, δια της υψώσεως του ιερού Λάβαρου της Αγίας Λἀβρας και του ιερού Όρκου που έδωσαν οι Έλληνες. Βέβαια στις 17 Μαρτίου 1821 οι Μανιάτες από την αδούλωτη Μάνη έδωσαν τον ιερό Όρκο στους Παμμέγιστους Ταξιάρχες, στην Αρεόπολη και ξεκίνησαν και απελευθέρωσαν την Καλαμάτα! Αυτό είναι το ανθρώπινο θαύμα.

Παρατηρείστε τη γεωγραφική περιοχή της Μάνης στον Παγκόσμιο Χάρτη και θα διαπιστώσετε πως είναι μια κουκίδα. Το ίδιο και ο Μοριάς (κάπως μεγαλύτερη). Αισθάνεται δέος ο κάθε άνθρωπος αν συγκρίνει αυτές τις γεωγραφικές κουκίδες με τις γεωγραφικές εκτάσεις που κατείχε η τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και όμως οι Έλληνες όχι μόνο απελευθερώθηκαν, αλλά έγιναν και η απαρχή της διαλύσεως της βάρβαρης αυτής Αυτοκρατορίας, που επί ματαίω και ηλιθίως προσπαθεί να επανασυστήσει σήμερα ο Ερντογάν με τους ομοίους του.

Ας μη διεκδικούν Μανιάτες και Μοραΐτες τα πρωτοτόκια της Εθνεγερσίας του 1821, ούτε οι Σουλιώτες, οι Κρητικοί, οι Ρουμελιώτες, οι Νησιώτες, οι Θράκες και οι Μακεδόνες. Πρωτότοκος είναι η Ελλάς, θυγατέρα του Πολιτισμού και του αληθινού ζώντος Θεού. Αγαπητή ιδιαίτερα της Θεοτόκου διότι και αυτή είναι Αγιοτόκος Τιμίων Μαρτύρων της Πίστεως και Λεόντων Μαρτύρων του Έθνους, που πέφτουν μαχόμενοι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Αν δεν υπήρχε Χριστός Θεός, αν δεν ήταν αληθινό το «Χαίρε, των απίστων αμφίβολον άκουσμα·χαίρε, των πιστών αναμφίβολον καύχημα.», ταπεινά πιστεύω πως δεν θα λέγαμε σήμερα ότι είμαστε Έλληνες και δεν θα φωνάζαμε «ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *