ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ…Θεατά και αθέατα στα «Φακελάκια» των γιατρών

 

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ Ι                  Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

            E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Όποτε συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω κάποιος «φακελοτσέπης» γιατρός γίνεται τηλεοπτικός πανζουρλισμός σε κεντρικά δελτία ειδήσεων, πρωϊνάδικα και μεσημεριανά. Αυτό, ίσως, να δίνει την εντύπωση ότι η είδηση πουλάει. Εγώ δεν πιστεύω πως ο πανζουρλισμός αυτός γίνεται γιατί ανεβαίνει η τηλεθέαση και κατ΄ επέκταση τα έσοδα του τηλεοπτικού σταθμού λόγω διαφημίσεων. Το αθέατο της υπόθεσης, μάλλον, βρίσκεται κρυμμένο στις κορνίζες κάποιων μάστερ των ΜΜΕ. Δηλαδή να πειστούν οι λαϊκές μάζες πως ζουν στο βασίλειο της διαφθοράς. Τα πάντα είναι διεφθαρμένα. Όλοι είναι κλέφτες, όλοι τα παίρνουν, όλοι είναι αλλοτριωμένες οντότητες με κατακερματισμένο «εγώ» και αλλοίμονο αν αρρωστήσουμε…

Αυτή η ψευδαίσθηση, που επιτήδεια δημιουργείται, είναι δηλαδή τμήμα του MATRIX που ζούμε, χωρίς να είμαι ειδικός, προσπαθώ να προσεγγίσω μια απάντηση στο ερώτημα γιατί να συμβαίνει; Ε, λοιπόν, πιστεύω πως συμβαίνει γιατί θέλουν να μας τρελάνουν! Τώρα οι Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι και οι Φαρμακοποιοί γνωρίζουν πολύ καλά αν αυξάνονται οι μανιοκαταθλιπτικοί ή μειώνονται χρόνο με τον χρόνο, μπορείτε να τους ρωτήσετε ευθέως ή μέσω Google. Τώρα γιατί θέλουν να μας τρελάνουν δεν θα το δημοσιεύσω, αφού για να το αποδείξω πρέπει να παραθέσω μια βιβλιογραφία πολλών δεκάδων ίσως και εκατοντάδων βιβλίων, πράγμα αδύνατο. Ας το ψάξει ο καθένας…

Κανείς όμως δεν μιλάει για κορυφαίους Νευροχειρουργούς, Καρδιοχειρουργούς και άλλων ειδικοτήτων που είναι ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ και υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γιατί δεν τους αναδεικνύουν, διακριτικά, τα ΜΜΕ; Δεν τους γνωρίζουν, ή δεν βολεύει τα Μάστερ της επικοινωνίας γιατί χαλάει το σατανικό MATRΙX; Μεγάλα ερωτήματα συνέλληνα, σύντροφε, συναγωνιστή όπως λένε διάφοροι, συμπατριώτη και συνάνθρωπε όπως λέω εγώ.

Δεν είδα και καμία μεγαλοδημοσιογραφική έρευνα να μας πει πως ένας Χειρουργός φθάνει να γίνεται κορυφαίος και μεγαλογιατρός; Θα είναι αφελής όποιος πιστεύει πως αφού έχει χειρουργήσει εκατοντάδες ανθρώπους έμαθε. Αν ήταν έτσι θα έκανε χρυσές δουλειές αν είχε και Γραφείο Τελετών, αφού μέχρι να μάθει και να γίνει «γιάτρακας» τους περισσότερους θα τους είχε στείλει στας αιωνίους Μονάς.

Από τα λίγα που γνωρίζω αυτοί οι μεγαλογιατροί, που σώζουν όντως ζωές, μπήκαν σε κάτι πολύμηνα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελβετία, στις ΗΠΑ και αλλού, πληρώνοντας από την τσέπη τους πολλές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ για να μάθουν τη λαπαροσκόπηση, τη μεταμόσχευση και πολλά άλλα.

Αλήθεια το Ελληνικό Κράτος πήρε ποτέ κανέναν Γιατρό να τον στείλει για τέτοια μετεκπαίδευση πληρώνοντας όλα τα έξοδα; Και μετά να τον εφοδιάσει με ό,τι πολυδάπανο χρειάζεται για να εκπαιδεύσει άλλους νεότερους γιατρούς; Δεν έχω ακούσει να έχει συμβεί κάτι τέτοιο όσο χρονών είμαι.

Άρα λοιπόν έχω κάθε δικαίωμα να συμπεράνω τα εξής:

Το Ελληνικό Κράτος, τα τελευταία 50 χρόνια σφυρίζει αδιάφορα στη ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ των Δημοσίων Γιατρών, που για κάποιες ειδικότητες επιβάλλεται να είναι συνεχής. Εμμέσως πλην σαφώς τους λέει: «Πηγαίνετε στο εξωτερικό, τελειοποιηθείτε και γυρίστε. Τώρα αν την Υγεία την κάνετε αγοραία, δηλαδή θα παίρνετε φακελάκια και συλληφθείτε, θα καταδικαστείτε. Στην περίπτωση αυτή εγώ, το Κράτος, δεν θα νομοθετήσω το έγκλημα ως Κακούργημα, αλλά ως Πλημμέλημα για να πέφτετε στα μαλακά».

Μη κατηγορούμε λοιπόν τους Δικαστές για τις ποινές στους γιατρούς που παίρνουν φακελάκια από καρκινοπαθείς και πέφτουν οι  «φακελοτσέπηδες» στα μαλακά. Αυτὀ είναι το Νομικό Πλαίσιο που οι Δικαστές δικάζουν.

Στην ερώτηση αν υπάρχει ελαφρυντικό σε γιατρούς του Δημοσίου που χρηματίζονται, φυσικά παράνομα, εκμεταλλευόμενοι την  αγωνία και τον πόνο των ανθρώπων, θα απαντήσω με παρρησία ΟΧΙ! Αλλά θα προσθέσω ότι ηθικός αυτουργός αυτού του εγκλήματος είναι το ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Αν οι πολιτικοί στο Δημοκρατικό μας Σύστημα ήθελαν δεν θα υπήρχε αυτή η μπόχα και η δυσωδία, που αμαυρώνει ολόκληρο το Ιατρικό Σώμα και που δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Γιατρών του ΕΣΥ είναι διεφθαρμένοι, αν έκανα λάθος, τα κοινωνικά αναγκαία, Γραφεία Τελετών θα ήταν περισσότερα από τα περίπτερα.

Ας κάνουμε ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ από τις λογικές της παράνοιας και ας στηρίξει ο καθένας μας το Εθνικό Σύστημα Υγείας γιατί στις μέρες μας κινδυνεύει από διάφορους Δούρειους Ίππους, αν πέσει ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ με ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ άρωμα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *