ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Κάποτε οι Μηχανικοί, τώρα οι Δημοσιογράφοι,  αλλά οι Δικηγόροι σταθεροί

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ Ι           Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

    E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΒΙΝΙΕΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Εμείς οι παλιοί θυμόμαστε πως πριν είκοσι και πλέον χρόνια τα ψηφοδέλτια των κομμάτων ήταν γεμάτα από πολιτικούς Μηχανικούς και συναφή επιστημονικά επαγγέλματα. Τα χρόνια πέρασαν, οι αντιπαροχές εξαφανίστηκαν, οι πολιτικοί Μηχανικοί πέρασαν σιγά – σιγά στον αστερισμό των λιτοδίαιτων ακολουθούμενοι και από τους Αρχιτέκτονες. Η πρόοδος και η ανάπτυξη του τσιμέντου παρήλθε ή περιορίστηκε στα μικρά και μεγάλα Δημόσια έργα. Αυτό, βέβαια, σταδιακά δημιούργησε πλήθος εραστών της διαπλοκής και της πάσης φύσεως λαμογιάς. Έφτασε μάλιστα υποψήφιος Πρωθυπουργός και μετέπειτα Πρόεδρος Κυβέρνησης να μιλάει ανοιχτά για «νταβαντζήδες» και να καταναλώνονται τόνοι μελάνης και χάρτου από τον έντυπο τύπο, που άλλοι έγραφαν με πηχυαίους τίτλους «έξω οι νταβαντζήδες» και άλλοι «έξω οι κουμπάροι». Οι κουμπάροι, γεγονός είναι, ότι δεν κράτησαν πολλά χρόνια όπως οι Μηχανικοί.

Αντίθετα οι Δικηγόροι κρατούν μια σταθερή συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των κομμάτων εδώ και πολλές δεκαετίες. Θα έλεγα, αν εξαιρέσουμε μερικές κραυγαλέες περιπτώσεις, γενικά κρατούν καλό όνομα στην γενική πολιτική, αν και το λειτούργημά τους είναι να υπερασπίζονται ακόμη και τους κακούργους. Πάντως οι Δικηγόροι παραμένουν, οι Μηχανικοί εξαφανίζονται, οι Γιατροί επιμένουν και οι Δημοσιογράφοι ανατέλλουν. Δημοσιογράφος εδώ, εκεί και παραπέρα. Αυτό γεννάει ένα ερώτημα. Πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες ή να ησυχάζουν;

Μεγάλος θόρυβος έγινε πρόσφατα με το ποιος ή ποιοι θα πάρουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Που είναι το συν και που το πλήν; Πανδαιμόνιο.

Η ενημέρωση τελικά είναι η Πηνελόπη που περιμένει τον Οδυσσέα της; Ενώ πολιορκείται από τους φαύλους Μνηστήρες, που όλα δείχνουν πως θα την κερδίσει ο Αντίνοος;

Αντίνοος ή Αντίνους, αυτός που αντιστρέφει τη νόηση με τις αντιρρησίες του. Όμως ο Οδυσσέας τον φόνευσε πρώτο! Βέβαια την Πηνελόπη την περιτριγύριζαν και κάτι γυρολόγοι, όπως όλους αυτούς που τον αγώνα τον έχουν κάνει υπάλληλο πενθήμερης εργασίας. Δηλαδή αρχίζουν το μπίρι-μπίρι τη Δευτέρα κατά τις 9:30 μ.μ. καθημερινά σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς μέχρι και την Παρασκευή που τελειώνουν και καλό Σαββατοκύριακο…

Αυτοί οι γυρολόγοι μοιάζουν με τον Μνηστήρα Αγέλαο (που το όνομά του σημαίνει οδηγώ τον λαό). Γνωρίζουμε πως οι Μνηστήρες ήταν πολλοί και αναφέρω μερικούς:Ευρύμαχος, Κτήσιππος, Δημοπτόλεμος και άλλοι. Όλοι φονεύθηκαν από τον Οδυσσέα τον πολυμήχανο και η Πηνελόπη έμεινε στον άντρα της.

Εγώ βέβαια ο πολίτης τι να υποθέσω ότι έφυγαν οι «κακοί» Μηχανικοί από την πολιτική και ήρθαν οι «καλοί» Δημοσιογράφοι, μιας και δεν αβγάτισαν οι νέας κοπής αστέρες; Όχι θα πω το εξής:

Το επάγγελμα δεν κάνει τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος το επάγγελμα. Η Εξουσία δεν είναι πόρνη που πορνεύει παρθένες και παρθένους, αλλά οι πόρνοι και οι πόρνες διαφθείρουν και βιάζουν την Εξουσία κατά συρροή και εξακολούθηση, ανεξάρτητα τι επάγγελμα εξασκούν.

Αυτά, αν θέλουμε να λεγόμαστε προοδευτικοί, δηλαδή να υπηρετούμε μια πρόοδο που δεν καταστρέφει την πρόοδο, με εργαλείο την προπαγάνδα.

Ναι, δεν έχω νοσηρή δυσαρέσκεια. Έχω υγιή και η υγιής δυσαρέσκεια είναι προάγγελος της προόδου, κήρυττε ο Μαχάτμα Γκάντι. Ας απομακρυνθεί ο καθένας μας με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ από τη νοσηρή δυσαρέσκεια και ας εισέλθει στους κόλπους της υγιούς. Έτσι δεν θα εξαπατηθεί από γυρολόγους και φαύλους Μνηστήρες, ή από λογής – λογής Σωτηρούληδες που θα μας βομβαρδίζουν καλοκαιριάτικα με μηνύματα, ενώ θα αποκρύβουν επιμελώς την πραγματικότητα στο σακίδιο με τον ξεθωριασμένο προοδευτισμό τους, ανεξαρτήτου επαγγέλματος.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *