ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Μια συζήτηση λίγο πριν τους Τέταρτους Χαιρετισμούς της Παναγιάς μας ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ Ι               Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

      E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, τέταρτη εβδομάδα των Νηστειών και ο συνταξιούχος δημοσιογράφος πίνει το καφεδάκι του στο Γερολιμένα·λίγα μέτρα πιο κάτω αναπαύεται ο αείμνηστος δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης. Ο βροχερός καιρός με τους δυνατούς ΝΔ ανέμους όρισαν τη θάλασσα πρώτο βιολί στην ορχήστρα της φύσης. Αυτό έδινε μια άλλη διάσταση στο μέτριο ελληνικό καφεδάκι…

Στο μαγαζί μπήκε ο Κούλης με την κόρη του Ποτούλα. Συνταξιούχος γιατρός ο πατέρας και καθηγήτρια η κόρη του, που σαραντάριζε. Χαιρέτησαν το δημοσιογράφο και αυτός τους κάλεσε να τους κεράσει. Έτσι έγιναν μια παρέα και οι τρεις.

Η συζήτηση δεν άργησε να φτερουγίσει στην πολιτική και στις εκλογές που θα γίνουν εφέτος. Ο γιατρός άρχισε να μιλάει για κάποιες ειδήσεις και σχόλια στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, κατακρίνοντας, φυσικά, τους δημοσιογράφους που δεν ανήκαν στην ιδεολογία του και επευφημώντας αυτούς που υποστήριζαν το κόμμα του. Η καθηγήτρια άκουγε σιωπηλή παρατηρώντας το συνομιλητή του πατέρα της. Σε κάποια στιγμή λέει ο γιατρός:

-Έτσι δεν είναι; Έχω άδικο; Αυτή η εφημερίδα με αυτόν τον τηλεοπτικό σταθμό είναι πουλημένοι. Είναι…

Ο δημοσιογράφος σκέφθηκε για λίγο κι απάντησε:

-Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο ή άδικο. Ξέρω όμως, γιατρέ, ότι έτσι αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Κι εγώ αντιλαμβάνομαι πως γίνεται μια εγχείρηση στομάχου, αλλά αλλοίμονο στον ασθενή αν τον χειρουργήσω εγώ. Δηλαδή, θέλω να πω, πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα αντιλαμβανόμαστε και ειδικά στην πολιτική, που πολλά γίνονται και δεν λέγονται.

-Μα… δεν μου απάντησες κι εσύ είσαι δημοσιογράφος και ξέρεις. Δεν έχω δίκιο; Είπε ο γιατρός,  για να πάρει την απάντηση:

-Στην Κοινωνιολογία υπάρχει ένας όρος «κοινωνική απόκλιση», που σημαίνει ότι, κάποιοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους γενικά παραδεκτούς κανόνες των κοινωνικών κρατούντων, .όπως την οργάνωση της σκέψης και της συμπεριφοράς τους. Αυτό συμβαίνει, κατά την ταπεινή άποψή μου, διότι οι άνθρωποι δεν ερευνούν τα πράγματα, αλλά τ’ αντιλαμβάνονται όπως τ’ αντιλαμβάνονται.

-Δηλαδή τι θέλεις να πεις; Εγώ είμαι γιατρός, πώς να τα ερευνήσω αυτά;

-Είναι πολύ απλό, του απάντησε ο δημοσιογράφος και συνέχισε.

-Τι άποψη έχεις για τον τάδε μεγάλο δημοσιογράφο, εκδότη και ιδιοκτήτη;

Η ερώτηση αφορούσε δημοσιογράφο της κομματικής γραμμής του γιατρού, ο οποίος απάντησε με θαυμασμό, κολακείες, επαίνους κι ένα σωρό άλλα. Προσθέτοντας πως το κόμμα του είναι άτυχο γιατί σήμερα λόγω γηρατειών ο δημοσιογράφος αυτός έχει εξαφανιστεί. Τότε ο συνταξιούχος συνομιλητής του είπε:

Είδες λοιπόν, ότι απέχεις από την πραγματικότητα χάρη υποκειμενικής αντιλήψεως;

Και λέει στην Ποτούλα:

-Σε παρακαλώ, μπες στο Google και γράψε το όνομα του δημοσιογράφου, να δούμε τι θα βγάλει;

Η Ποτούλα έπραξε έτσι και άρχισε να φρίττει, ενώ ο πατέρας έλεγε τι διαβάζεις; Η κόρη άρχισε να διαβάζει μεγαλοφώνως και ο γιατρός είχε καταπιεί τη γλώσσα του. Προς τιμή του όμως είπε:

-«Κοίτα ρε ποιοι μας διαμορφώνουν πολιτική εκλογική άποψη». Εκείνη την ώρα ο δημοσιογράφος δήλωσε:

-Τώρα πρέπει να σας χαιρετήσω και με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ να απομακρυνθώ από τα μάταια και να πάω να παρακολουθήσω την Ακολουθία των Χαιρετισμών.

-Θα έλθουμε κι εμείς. Είπε η καθηγήτρια,

Πράγματι η παρέα ξεκίνησε για την ταπεινή εκκλησίτσα, για να πουν μαζί το Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε και το Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς..

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *