ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Ντρόπιασαν τους Καπετάνιους και τους Μηχανικούς

λαζαρακοσ       Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

     E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΒΙΝΙΕΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Που βαδίζουμε οι Έλληνες; Σε τι αβυσσαλέες διαδρομές πορευόμαστε; Τόσο πολύ μας έχει αλλοτριώσει η «Νέα Εποχή» της Παγκοσμιοποίησης; Δεν θέλω να το πιστέψω γιατί αν αυτό ισχύει τότε πρέπει όλοι να αναφωνήσουμε ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ! Και τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ψάξουν να βρουν άλλη πατρίδα. Αφορμή για τον τίτλο είναι ένα γεγονός που έζησα στην εφημερία Δημόσιου Νοσοκομείου του Πειραιά.

Δεν θα αναφερθώ στο χάλι που επικρατεί στα Δημόσια Νοσοκομεία, αυτό είναι σε μόνιμη και καθημερινή βάση είδηση των ΜΜΕ εδώ και αρκετά χρόνια. Η παροιμία «κάθε πέρσι και καλύτερα» ανταποκρίνεται άριστα στην πραγματικότητα μετά το 2011. Η κατάσταση θα ήταν τραγική στη νιοστή δύναμη αν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και το διοικητικό δεν υπέβαλαν εαυτόν για να προσφέρουν τις θείες, επιστημονικές και μη, υπηρεσίες τους στο συνάνθρωπό τους. Βέβαια υπάρχουν τα «φακελάκια» και η αδιαφορία, όμως αποδεδειγμένα πρόκειται για τη μειοψηφία των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Η κοινή γνώμη πληροφορείται από τα ΜΜΕ για τους ασυνείδητους γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά δεν πληροφορείται ποτέ σχεδόν για τους ευσυνείδητους…

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για ασυνείδητους αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού. Για ανθρώπους που δεν κατανόησαν πως ο τίτλος «ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ» είναι ισόβιος.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η εικόνα ενός νέου παιδιού να καταφθάνει μόνο του και κουτσαίνοντας στα επείγοντα περιστατικά του εφημερεύοντος Νοσοκομείου και να κατευθύνεται προς τα εξωτερικά ιατρεία. Δεν υπήρχαν αμαξίδια ούτε και τραυματιοφορείς και γενικά όλο το πρωϊνό έναν τραυματιοφορέα είδαμε που έτρεχε ο άνθρωπος και δεν έφτανε να εξυπηρετήσει…

Ρώτησα το νεαρό κύριο τι έπαθε και μου απάντησε πως στραβοπάτησε, στην εργασία του, το πόδι του και πρήστηκε. Πονούσε αφόρητα. Τον ρώτησα επίσης που εργάζεται και μου είπε ως ήταν ναυτολογημένος σε πλοίο ως κατώτερο πλήρωμα κι εγώ με απορία το ρώτησα.

– Καλά οι Καπεταναίοι και οι Μηχανικοί σε άφησαν να έρθεις μόνος σου;

– Σιγά τώρα κύριε, τα μεγάλα κεφάλια να μην ασχοληθούν μαζί μου. Ήταν η απάντηση.

Αν όντως έγιναν έτσι τα πράγματα, όχι μόνο μεγάλα κεφάλια δεν είναι οι αξιωματικοί του πλοίου του Εμπορικού Ναυτικού, που υπηρετεί το Ελληνόπουλο, αλλά εκτιμώ, πως είναι και ασήμαντες προσωπικότητες. Ας γνωρίζουν πως η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ δεν συμβαδίζει με την αρχέγονη ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ των Ελλήνων. Και ότι, πάντα οι Έλληνες Ναυτικοί ξεχώριζαν για την αλληλεγγύη τους όχι μόνο προς τους Έλληνες και Ξένους ναυτικούς, αλλά προς όλους τους συνανθρώπους τους! Εσείς κύριοι πως τολμάτε να τα πετάτε όλα αυτά στη θάλασσα; Πως απομακρυνθήκατε με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ απ’ όλες αυτές τις ναυτικές αξίες; Μορφωθήκατε τόσο πολύ ώστε να παραμορφωθείτε και να μην έχετε καμία σχέση με παλαιότερους και σημερινούς συναδέλφους σας; Προσωπικά δεν το πιστεύω. Δεν είναι δυνατόν! Μάλλον βρεθήκατε σε κάποια στιγμή που αντιμετωπίσατε επιπόλαια το γεγονός. Είθε να είναι έτσι… Ο Άγιος Νικόλαος να σας προστατεύει. Καλές Θάλασσες και μην ξεχνάτε ο τίτλος Αξιωματικός είναι ισόβιος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *