ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Οι βαθιά σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι. Τους χρειαζόμαστε, αλλά…

              λαζαρακοσ Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

     E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΒΙΝΙΕΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Οι βαθιά σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι. Τους χρειαζόμαστε, αλλά είναι δυσεύρετοι και αν ακόμη τους βρούμε σπάνια τους καταλαβαίνουμε. Τις περισσότερες φορές κρύβουν το ευαίσθητο του χαρακτήρα τους και οι ευαισθησίες τους εμφανίζονται ποικιλόμορφα. Πολλές φορές μαντεύουν τις σκέψεις των άλλων, ενώ εκτιμούν ιδιαίτερα το σεβασμό. Έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται πότε προσπαθεί κάποιος να τους ξεγελάσει. Αυτό οφείλεται γιατί διαθέτουν μια ιδιαίτερη αίσθηση δικαίου, πράγμα που τους χαρίζει μια ισχυρή διαίσθηση.

Μελετούν χωρίς βιασύνη και πάντα θυμούνται ό,τι διάβασαν. Έτσι σιγά-σιγά αποκτούν μια τεράστια, πολυεπίπεδη γνώση, που τους οδηγεί να κάνουν διαφορετικές αναλύσεις και συνδέσεις των γεγονότων. Αυτές είναι εντελώς ασυνήθιστες από αυτές που κάνουν οι σκεπτόμενοι επιπόλαια και που δυστυχώς είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Αν για ένα πρόβλημα απευθυνθούμε σε ένα βαθειά σκεπτόμενο άνθρωπο, αυτός θα μας δώσει μια διαφορετική οπτική του προβλήματος, θα μας δώσει δημιουργικές λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα.

Αυτοί οι άνθρωποι, οι βαθειά σκεπτόμενοι, ξεχωρίζουν από τους πολλούς.

Απομακρύνονται συνεχώς από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΔΗΘΕΝ με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ γιατί οι ΔΗΘΕΝ είναι απερίσκεπτοι ή στην καλύτερη περίπτωση επιπόλαια σκεπτόμενοι. Κλωτσούν τη ΓΝΩΣΗ και φθονούν τους λίγους και βαθειά σκεπτόμενους, που κατανοούν περίπλοκα πράγματα και πασχίζουν, το κατά δύναμη, για το σεβασμό και τη δικαιοσύνη. Αυτοί, οι βαθειά σκεπτόμενοι, καταλαβαίνουν τεκμηριωμένα τις ιδεολογίες, την πολιτική και τα κοινωνικά φαινόμενα. Αυτοί είναι απαλλαγμένοι από ιδεοληψίες και υποκειμενισμούς. Είναι: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ, ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ και την ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ ούτε ΚΟΜΠΟΡΡΗΜΟΝΟΥΝ, είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ.

Αυτά είναι και τα χαρίσματα που πρέπει να έχει ο κάθε ΗΓΕΤΗΣ. Αυτοί οι αυθεντικοί, βαθειά σκεπτόμενοι άνθρωποι, είναι και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ και ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ. Δηλαδή δεν επιζητούν μισθούς και αξιώματα. Προσφέρουν τις συμβουλές τους δωρεάν γιατί θεωρούν πως Δωρεά έλαβαν από τον Πανοικτίρμων Θεό και Δωρεά οφείλουν να δίνουν. Οι ιδιοτελείς τεχνοκράτες, μπροστά τους, αποδεικνύονται πολλές φορές επικίνδυνοι λιλιπούτειοι που οδηγούν έθνη και λαούς στην καταστροφή.

Όποιος έχει σύμβουλο έναν βαθειά σκεπτόμενο άνθρωπο είναι μακάριος. Θησαυρίζει υλικά και πνευματικά· γιατί θα διδαχθεί πως όλα βασίζονται στην Αρχή της ΑΙΤΙΑΣ και του ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. Αυτό θα τον οδηγήσει να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από κάθε ΚΑΝΟΝΑ της Πολιτικής Δικονομίας, του Διεθνούς Δικαίου και γενικότερα της Κοινωνίας. Αλλά και πάνω απ’ όλα να διακρίνει τις ΑΙΤΙΕΣ από τις ΑΦΟΡΜΕΣ. Πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, ανεξαρτήτου μορφώσεως.

Καθημερινά συναντάμε ανθρώπους και με πανεπιστημιακά πτυχία, να παρουσιάζουν τις διάφορες αφορμές σαν Γεωπολιτικές Αιτίες, γιατί έτσι συμφέρει και το παρουσιάζει το Παγκόσμιο Κατεστημένο, με τα ποικίλα επικοινωνιακά όργανά του. Αποτέλεσμα, λοιπόν είναι, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων να ζει μέσα σε μια ψευδαίσθηση και να αναλύει προσωπικά και γενικά ζητήματα όπως τα αντιλαμβάνεται… Με λίγα λόγια ζουν σ’ ένα MATRIX όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, γιατί η ΓΝΩΣΗ δεν πωλείται στα σούπερ μάρκετ αν και οι πάντες τη θέλουν και την επικαλούνται, αλλά λίγοι θυσιάζουν το ένοχο ΕΓΩ τους για να την αποκτήσουν και να την έχουν, ώστε να επιβραβευθούν με το ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *