ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Προσέχετε να μη φοβηθείτε· Μας παραγγέλλει Κύριος ο Θεός


Λαζαρακος ΙωαννηςΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

«Μελλήσετε δέ ἀκούειν πολέμους καί ἀκοάς πολέμων·ὁρᾶτε μή θροεῖσθε·δεῖ γάρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστί τό τέλος. ἐγερθήσεται γάρ ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, καί ἔσονται λιμοί καί λοιμοί καί σεισμοί κατά τόπους·πάντα δέ ταῦτα ἀρχή ὠδίνων». – Ερμηνεία: Θα ακούσετε δε πολέμους και φήμας περί πολέμων. Προσέχετε να μη φοβηθείτε· διότι είναι ανάγκη όλα να γίνουν, αλλά δεν είναι ακόμη το τέλος. Διότι θα σηκωθεί έθνος εναντίον έθνους και βασίλειον εναντίον βασιλείου και θα γίνουν πείνα και επιδημίαι και σεισμοί κατά διαφόρους τόπους. Όλα δε αυτά είναι η αρχή των πόνων. (Ματθ. κδ’, 6-8)1.

Όταν οι μαθητές του Κυρίου μας ρώτησαν πότε θα έλθει το τέλος, Εκεῖνος μεταξύ όλων των άλλων Σημείων είπε και τά ἀνωτέρω. Πριν δηλαδή έλθει η Δευτέρα Παρουσία θα πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθούν όλα αυτά που αναφέρονται στό ΚΔ΄ τοῦ Ματθαίου και στο ΚΑ΄ του Λουκά και μεταξύ αὐτών οι πόλεμοι, οι ακοές πολέμων, οι πείνες, οι αρρώστιες, οι επιδημίες, οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πυρκαγιές, οι τυφῶνες, οι πλημμύρες, τα τσουνάμια, οι θεομηνίες και όλα τά άλλα δεινά.

Ζούμε σε αποκαλυπτικούς και έσχατους χρόνους. Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, τα έσχατα είναι παρόντα και ερχόμενα. Δηλαδή τα έσχατα του σύμπαντος κόσμου ερχόμενα, ενώ τα έσχατα του κάθε ανθρώπου παρόντα.

Τα γεγονότα που συμβαίνουν, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε εγχώριο, δείχνουν πως έχουμε μπει στα χρόνια της εκπλήρωσης των προφητειών, που αναφέρονται για τα έσχατα χρόνια του κόσμου και για τη Δευτέρα ένδοξη Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και όπου κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα συντελεστεί. Ήδη πολλά από αυτά τα γεγονότα έχουμε ήδη αρχίσει να τα ζούμε και να τα αντιλαμβανόμαστε αφού τους δίνουμε διαφορετική βαρύτητα από τη συνηθισμένη. Αντιλαμβανόμαστε όμως, αν όχι όλοι, αρκετοί και για γεγονότα που πρόκειται να συμβούν στο εγγύς μέλλον. Όλα αυτά μας υποχρεώνουν άμεσα να γυρίσουμε την πλάτη μας στις λογής-λογής αμαρτίες μα και με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ να απομακρυνθούμε τάχιστα από αυτές και να πλησιάσουμε το Ιησού Χριστό μας με τη βοήθεια της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας Του, όπου αυτός είναι η Κεφαλή και ο κλήρος με τον λαό το Σώμα Του.

Θα χαθεί όμως ο καθένας μας, λαϊκός ή κληρικός, αν υιοθετήσει το νεοποχίτικο και σατανικό συγκρητισμό προκειμένου να εξάγει τάχα ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης θα οδηγηθούμε σε οδό απωλείας αν το αμαρτωλό τυχόν παράδειγμα Ιεραρχών και Ιερωμένων μας σβήσει την Αλήθεια πως η Εκκλησία μας είναι η Σωτηρία μας και η οποία θα εκδιωχθεί από τον Αντίχριστο αλλά θα εξέλθει Νικητής, αφού αυτός ο υιός της ανομίας και της απώλειας θα εκμηδενιστεί τάχιστα από τον Υιό και Λόγο του Θεού του Ζώντος, Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ας μη φοβόμαστε διότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν, όπως μας λέγει ο Κύριος. Ας βαδίσουμε με αγάπη και σύνεση ως Έθνος βαπτισμένο εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος· αδιαλείπτως λέγοντες: «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με και Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς». Ευτυχισμένη εν Χριστώ Χρονιά.

Ζούμε σε αποκαλυπτικούς και έσχατους χρόνους.

  1. Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. Τὸ πρωτότυπον κείμενον μὲ νεοελληνικήν μετάφρασιν. ΕΚΔΟΣΙΣ Γ΄ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΘΗΝΑΙ 1992.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *