Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Τα φετινά Χριστούγεννα μια Χρυσή Ευκαιρία

λαζαρακοσΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.gr  ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Το ποίμνιο ανήκει στον Σωτήρα Χριστό και όχι στους «χασάπηδες» της εωσφορικής Νέας Εποχής

Με τον όρο «χασάπης» της εωσφορικής Νέας Εποχής δεν εννοούμε τον κρεοπώλη, αλλά μεταφορικά τον αυτουργό μαζικού εγκλήματος (συνώνυμο σφαγέας). Αν λοιπόν, οι οποιοιδήποτε νεοεποχίτες, εντολοδότες ή μαριονέτες τους πιστεύουν πως θα κατασφάξουν το Ορθόδοξο χριστεπώνυμο ποίμνιο, βρίσκονται σε μέγιστη πλάνη. Η δική τους καταστροφή και αφανισμός έχει ήδη αρχίσει, με τη ζωή τους να κυλά στο ανάθεμα, εξ’ αιτίας της πλάνης που απέστειλε ο Κύριος προς αυτούς. (Θεσσαλ. Β΄ 2:11-12).

Γεγονός είναι, καθότι «τὸ γὰρ μυστήριον ἢδη ενεργεῖται τῆς ἀνομίας» (Θεσσαλον. Β΄ 2:7), οι εωσφορικοί νεοταξίτες και τα τσιράκια τους μας αιφνιδίασαν και μας καλλιέργησαν, επιτήδεια, στις καρδιές μας φόβο και ανασφάλεια. Να ο Τούρκος σήμερα – αύριο θα μας επιτεθεί, να η φούσκα του χρηματηστηρίου με δεκάδες χιλιάδες αυτοκτονίες, διαλύσεις οικογενειών κ.λ.π. Πάρτε και τα Μνημόνια με την τρόϊκα, γευθείτε την ανεργία, τον πληθωρισμό, την πολιτική της φοροεξαθλίωσης, τις ορδές των προσφύγων και παράνομων Μουσουλμάνων μεταναστών. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μας έκατσε και η πανδημία του κορωνοϊού!

Έχουμε πολλάκις γράψει πως πάντα στην παγκόσμια Σκακιέρα της γεωπολιτικής τον πρώτο και σπουδαιότατο λόγο για παγκόσμια επικυριαρχία τον έπαιζαν, τον παίζουν και θα τον παίζουν τα Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή. Δύο γεωγραφικές περιοχές (Κέντρου και Νότου) της Ευρασίας.

Οι μελετητές-ερευνητές της Ιστορίας και της Γεωπολιτικής, έχουν γνώση του ενιαίου Αγιοπνευματικού και προφητικού λόγου της Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας, αλλά και άλλων κοσμικών συγγραμμάτων όπως: η Τριλογία του Άλβιν Τόφλερ «το Σοκ του Μέλλοντος – το Τρίτο Κύμα – Νέες Δυνάμεις». Επίσης, «Το σημαντικότερο Παγκόσμιο Πρόβλημα» του αυτοκινητοβιομήχανου Χένρυ Φορντ, «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» του μακαριστού Αρχιμ. Χαραλάμπους Βασιλόπουλου – Ορθόδοξος Τύπος, «Ο Εφιάλτης της Νέας Εποχής» του Randall N. Baer, και πλήθος άλλων.

Οι έχοντες αυτή τη μεγάλη και σπάνια, για τις προηγούμενες δεκαετίες, γνώση γνώρισαν και περίμεναν την Ισλαμική και τρομοκρατική έκρηξη, τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη». Οι έχοντες αυτή την κρίσιμη για την ανθρωπότητα γνώση, τότε ελάχιστοι, οσάκις προσπάθησαν να τη μεταδώσουν σε άσχετους, ή σε δήθεν σχετικούς, ανεξάρτητα αν οι ακούοντες είχαν ή όχι πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ή αν ήταν λαϊκοί ή κληρικοί, λοιδορήθηκαν σαν συνωμοσιολόγοι, ή σαν υπερβολικοί μεταφυσικοί. Δυστυχώς, τότε, ελάχιστοι ευαισθητοποιήθηκαν και φυσικά ωφελήθηκαν.

Βεβαίως, σήμερα, ο μύθος της συνωμοσιολογίας έχει καταρρεύσει, ακόμη και σε πολλούς λεγόμενους «παρτάκηδες». Γιατί η Ιστορία επιβεβαίωσε και επιβεβαιώνει καθημερινά ότι δεν πρόκειται για σενάρια συνωμοσίας, αλλά για πραγματική, σατανική, συνωμοσία σε βάρος της ανθρωπότητας! Πρόσφατα ένας σύγχρονος άγιος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μας είπε, πως απ’ εδώ και πέρα την υπολειπόμενη εκπλήρωση των προφητειών θα την ακούμε στα δελτία ειδήσεων και αυτό συμβαίνει…

Αφού λοιπόν τα πρώτα 21 χρόνια του 21ου αιώνα μας φανέρωσαν για τα καλά τι σημαίνει Νέα Εποχή και καταλάβαμε όλο το παρασκήνιο και πολλά απόκρυφά της, σήμερα καλούμαστε να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να βάλουμε τέλος στην εωσφορική εξέλιξη της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Παγκόσμιας Τυραννίας, που μας την περιγράφει και ο Όργουελ, ώστε το μυστήριο της ανομίας να μην τελειοποιηθεί στις μέρες μας. Τότε ο Σωτήρας Χριστός και Κύριός μας θα συνεχίσει να εμποδίζει τον ερχομό του υιού της απώλειας. Δηλαδή του Αντίχριστου.

Να λοιπόν μια Χρυσή Ευκαιρία που μας εξοικονομεί ο Σωτήρας Χριστός, στους ζοφερούς και αποκαλυπτικούς χρόνους που ζούμε, τουλάχιστον σ’ εμάς τους ψυχρούς, ή χλιαρούς ή θερμούς βαφτισμένους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αυτή η Χρυσή Ευκαιρία δεν είναι τίποτα άλλο από το να ζήσουμε εφέτος τα πιο πνευματικά μας Χριστούγεννα.

Να προετοιμαστούμε πνευματικά, δηλαδή να εξομολογηθούμε, να νηστέψουμε και ανήμερα των Χριστουγέννων να μεταλάβουμε Σώμα και Αίμα Κυρίου. Αυτή όμως η φετινή Θεία Κοινωνία μας θα πρέπει να εισέλθει σε ένα σώμα διαφορετικό, τυχόν, από κάθε άλλη φορά. Μία καρδιά πιο καθαρή και πληρωμένη από αγάπη, πιο πυρωμένη για το Νέο Παιδί και συνάμα τον προ αιώνων Θεό μας που θα γεννηθεί στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ από την ευλογημένη Αειπάρθενο και Παναγία, Θεοτόκο Μαρία. Από ένα πνεύμα πιο απλό, στο οποίο η ταπεινοφροσύνη έχει το θρόνο της.

Αλήθεια όσοι βαδίζουμε στην κατηφορική φαρδιά λεωφόρο της εγωιστικής μας ευχαρίστησης, των παθών και των ηδονών, δεν γνωρίζουμε πως βαδίζουμε την οδό της απώλειας, της δυστυχίας και της κολάσεως; Το γνωρίζουμε άριστα διότι γνωρίζουμε τις αμαρτίες μας όσο και να στρουθοκαμηλίζουμε. Γνωρίζουμε γιατί είμαστε συνοδοιπόροι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *