ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Χάος: «Τα Μεγάλα Τίποτα» πολιτεύονταικαι ζουν αναμεσά μας υπό την ανοχή μας και… το θαυμασμό μας, ενώ τα νέα Ίμια είναι παρόντα

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ Ι     Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

 E-mail: jlazarakosdim@yahoo.gr        ΒΙΝΙΕΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

Διαβάζοντας κάποιος τον τίτλο ίσως φανταστεί πως ακόμη ένα άρθρο επαΐοντος έρχεται να προστεθεί στον τεράστιο κατάλογο παρόμοιων, δήθεν σωτηρίων δημοσιευμάτων. Όχι δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο, απλά πιστεύω πως έχω την επίγνωση, ίσως όχι ακέραια, προκειμένου να μην επιθυμώ ν’ ανήκω κι εγώ στους «Σωτηρούληδες», δηλαδή στα «Μεγάλα Τίποτα». Αν το έχω ή όχι καταφέρει θα το κρίνετε εσείς.

Για να ξεκαθαρίσω αρχής εξ’ αρχής τα πράγματα θα χρησιμοποιήσω, ως Ορθόδοξος Χριστιανός, τη θέση της Αγίας Γραφής και των Αγίων Πατέρων που μου λέγει: «Ο Θεός δεν τον άφησε τον κόσμο σε σένα, τον άφησε στον Χριστό. Άλλωστε και φαΐ να δώσεις στον κόσμο σήμερα, πάλι θα πεινάσουν. Άμα τους κάνεις όμως χριστιανούς δεν θα πεινάσουν ποτέ».

Αυτός λοιπόν που δεν έσωσε τον εαυτόν του θα σώσει εμάς; Ή αυτοί που απέτυχαν ως γονείς θα σώσουν τα παιδιά μας; Όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή και στην άλλη που ανήκουν αυτοί που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική και οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε τη μία, ούτε την άλλη· αυτοί είναι τα «Μεγάλα Τίποτα», κατά την άποψή μου, που πολιτεύονται και ζουν αναμεσά μας υπό την ανοχή μας και όχι σπάνια το θαυμασμό μας. Βέβαια εγώ που τυχόν τους εκλέγω και τους ακολουθώ είμαι ένα ακόμη Μεγαλύτερο Τίποτα. Δηλαδή ένα τίποτα υλικό και άϋλο, σύμφωνα με το ανθρώπινο δισυπόστατο. Ένα ΜΗΔΕΝ (μαθ. απουσία ποσότητας… φιλοσοφ. το μη υπαρκτό ή χαμηλό επίπεδο).

Όλα αυτά τα ΤΙΠΟΤΑ επενεργούν και προκαλούν ΧΑΟΣ. Δηλαδή, αναρχία αταξία ή περιπλοκότητα και η οποία προκαλεί, με τη σειρά της, σύγχυση ή και αστάθεια. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα παντού; Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Μέσα λοιπόν σε αυτή την κατάσταση έρχονται ειδικοί επιστήμονες και έμπειροι πολιτικοί, όπως ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και μας λένε: «Αιγιαλίτιδα ζώνη – ΑΟΖ – Υφαλοκρηπίδα: Προσοχή τώρα». (Βλέπε: Καθημερινή της Κυριακής/9 Ιουνίου 2019). Μας λένε άλλοι έμμεσα και άλλοι ξεκάθαρα ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! Κι εμείς μέσα στο μικρόκοσμο του ΤΙΠΟΤΑ για άλλα μεριμνούμε και τυρβάζουμε, χειροκροτώντας τα «Μεγάλα Τίποτα» και ακολουθώντας τους «ΔΗΘΕΝ». Αν έχω δίκιο, τότε ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί αντάμα: ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ! Αν έχω άδικο, μακάρι, τότε σωθήκαμε και αφού έχουμε την ευλογημένη σωτηρία, συγχωρέστε με για το λάθος μου… Αν, ω μη γένοιτο, έχω δίκιο φοβάμαι ότι ούτε ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ για να βαδίσουμε στη σωτηρία μπορούμε να κάνουμε, αφού τα πόδια μας τσιμεντώθηκαν στα θέλω και στις αντιλήψεις των θέλω μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *