Αντιπεριφέρεια Νήσων Πειραιά.Καλύπτονται τα κενά των εκπαιδευτικών Στα νησιά του Πειραιά

περιφέρεια Νήσων ΠειραιάΚατόπιν του αιτήματος της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Π.Ε. Νήσων, το υπουργεί Παιδείας θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα:

«Σε απάντηση του από 12/9/2019 συνημμένου αιτήματός σας, το οποίο περιήλθε στην Υπηρεσία μας στις 18/9/2019, κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η Υπηρεσία μας προβαίνει σε πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όταν δεν έχει καταστεί δυνατή η κάλυψη των λειτουργικών κενών, με την τοποθέτηση μονίμων αποσπασμένων από άλλες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή με την διάθεση υπεράριθμων εκπαιδευτικών σε σχολεία άλλης περιοχής της αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ή με την ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας στους μόνιμους εκπαιδευτικούς της ίδιας σχολικής μονάδας. Τα λειτουργικά κενά προκύπτουν καθ’ όλη την διάρκεια του διδακτικού έτους, λόγω εκπαιδευτικών αδειών, αναρρωτικών αδειών, αδειών κύησης-λοχείας, αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

Οι προσλήψεις εξαρτώνται τόσο από τις λειτουργικές ανάγκες, που υποβάλλονται από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά τον προσήκοντα έλεγχο των Περιφερειακών Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Τα αιτήματα των πολιτών λαμβάνονται υπόψη και εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή, πριν από κάθε φάση πρόσληψης, σε σχέση, όμως, με τα αρμοδίως δηλωθέντα κενά, καθώς και με το σύνολο των λειτουργικών αναγκών της Επικράτειας και, πάντα, στο πλαίσιο των διαθέσιμων για τις προσλήψεις πιστώσεων.

Ειδικότερα, για την περιοχή της Α’ Πειραιά (Δ.Ε.), στην οποία ανήκει ο Δήμος Σαλαμίνας, στον οποίο αναφέρεστε, έχουν γίνει συνολικά 232 προσλήψεις, ήτοι 104 στη Γενική Εκπαίδευση (συμπεριλαμβανομένων και του Μουσικού Σχολείου Πειραιά) και 128 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΣΜΕΑΕ-Τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη & ΚΕΣΥ).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σύνολο των διαδικασιών του Υπουργείου έχει ως αποκλειστική μέριμνα την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των υφιστάμενων διατάξεων και των εγκεκριμένων  πιστώσεων.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *