Αντιπεριφέρεια Νήσων Πειραιά..Συνάντηση Χατζηπέρου με Προεδρείο Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ     Το νεοεκλεγέν Προεδρείο των Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας επισκέφθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, στο γραφείο του, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση. Ο κ. Χατζηπέρος τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει ενάντια στη δημιουργία νέων ναυπηγείων στην Κυνόσουρα όπως προτείνεται στο Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ – COSCO για το λιμάνι του Πειραιά. Για το θέμα αυτό και κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη, συνεκλήθη σύσκεψη την προηγούμενη βδομάδα στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Την ερχόμενη βδομάδα, ο κ. Χατζηπέρος θα συμμετέχει  και στο ΚΑΣ που θα πραγματοποιηθεί για το ίδιο θέμα ενώ θα συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη στο ΥΠΠΟ παρουσία και των Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Στη συνέχεια, τέθηκε το θέμα των κουνουπιών για το οποίο ο κ. Χατζηπέρος ενημέρωσε ότι έχει υπογραφεί 3ετής σύμβαση έτσι ώστε οι εφαρμογές των ψεκασμών για την κουνουποκτονία να ξεκινήσουν έγκαιρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους τόνισε, επίσης, ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι σταθερά αντίθετη στην δημιουργία οιωνδήποτε οχλουσών δραστηριοτήτων αλλά το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει περαιτέρω δράσεις και παρεμβάσεις πλέον της αρνητικής ψήφου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η εποικοδομητική συζήτηση συνεχίστηκε με το πολύ σοβαρό θέμα των κατολισθήσεων. Έχει ληφθεί μέριμνα προκειμένου να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες ώστε στη συνέχεια να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Δυστυχώς, όμως, οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες…

Επίσης, το έργο του βιολογικού καθαρισμού των Σεληνίων και Αμπελακίων προχωράει κανονικά και πρόκειται να αποδοθεί λειτουργικός μέχρι το τέλος Απριλίου 2019. Ενώ αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να ξεκινήσουν και οι εργασίες επισκευής του δικτύου αποχέτευσης στα Παλούκια

Αναφορικά με το έργο των ομβρίων, απαιτείται σωστός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΥΔΑΠ, COSMOTE, κλπ.) διότι περνάει από ένα πολυσύχναστο κομμάτι δημιουργώντας μεγάλη όχληση σε κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη βδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης θα συγκαλέσει σύσκεψη ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *