Αντιπεριφέρεια Πειραιά..Γήπεδο μπάσκετ «Φοίνικα» Πειραϊκής Ανακαινίστηκε και παραδόθηκε σε χρήση

ΦΟΙΝΙΚΑΣ1Ένα ακόμα αθλητικό έργο, που μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε για χρήση στους κατοίκους του Πειραιά.

Το συγκεκριμένο γήπεδο είχε υποστεί σημαντικές φθορές στον αγωνιστικό χώρο, στις εγκαταστάσεις φωτισμού αλλά και στα κάγκελα της περίφραξης λόγω της οξείδωσης εξαιτίας της γειτνίασης με τη θάλασσα.

Για την έναρξη των εργασιών χρειάστηκε, λόγω της θέσης του γηπέδου, να προηγηθεί έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπως έγινε και με το γήπεδο μπάσκετ του «Πορφύρα», στην ίδια περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 110.000 € και εντάσσεται σε ένα σύνολο 30 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 36,64 εκατ. € που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «πολλοί αθλητικοί χώροι στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά παρουσίαζαν σοβαρές φθορές και κάποιοι είχαν καταστεί επικίνδυνοι για τους περίπου 45.000 αθλούμενους στους Δήμους της Π.Ε. Πειραιά».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *