Αντιπεριφέρεια Πειραιά Πρόστιμα 200.000 € σε πρατήριο καυσίμων για πειραγμένες δεξαμενές

antlia_2Πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000 € επιβλήθηκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά και στον εγκαταστάτη του συστήματος εισροών- εκροών στο συγκεκριμένο πρατήριο, διότι διαπιστώθηκε ότι γινόταν αποθήκευση και διακίνηση καυσίμων από δεξαμενές, που δεν ήταν συνδεδεμένες με το σύστημα εισροών- εκροών.

Ο έλεγχος έγινε από κλιμάκιο του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο των τακτικών και έκτακτων έλεγχων, που γίνονται σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με στόχο να ελέγχονται:

  • Η λειτουργία του εγκατεστημένου συστήματος εισροών- εκροών.
  • Η λειτουργία των αντλιών του πρατηρίου. Και
  • Η ποιότητα των πωλούμενων καυσίμων και των λιπαντικών.

Στο συγκεκριμένο πρατήριο για την εξέταση της λειτουργίας του συστήματος εισροών- εκροών παραλήφθηκαν και εξετάστηκαν στοιχεία από το πρατήριο και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των ΠΕ Πειραιά και Νήσων έλεγξαν, το πρώτο εξάμηνο του 2017, συνολικά 34 πρατήρια υγρών καυσίμων. Στην διάρκεια των ελέγχων εξετάστηκαν 257 αντλίες πρατηρίων υγρών καυσίμων  και δύο βυτιοφόρα.

Επίσης, 31 δειγματοληψίες αγορανομικών δειγμάτων, από τα οποία τα 29 αφορούσαν καύσιμα και λιπαντικά και τα υπόλοιπα δύο βιομηχανικά είδη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *