«Απαρνησάσθω… αράτω… ακολουθείτω…» Ομιλία Ι. Μαρκότση στον Πειραϊκό Φάρο

IMG_0947 IMG_0952Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, ώρα 6:30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιάς, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Απαρνησάσθω… αράτω… ακολουθείτω…, τρεις προστακτικές, πιο επίκαιρες από ποτέ», με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Μαρκότση, Εκπαιδευτικό, Πρόεδρος ΧΕΕΛ.

Στην πλήρη κανονικότητα η Διοίκηση του Πειραϊκού Φάρου, μας δίνει και πάλι άφθονους καρπούς ψυχής και καλλιέργειας πνεύματος.

Τρεις δυνατές προστακτικές μας ανάλυσε με σαφήνεια ο κ. Μαρκότσης και μας έδωσε καλά να καταλάβουμε.

Αν θέλουμε να κερδίσουμε τον Χριστό, αν θέλουμε να είμαστε πάντα κοντά του, και στον επίγειο αυτό προσωρινό κόσμο και στον αιώνιο και μελλοντικό, πρέπει να είμαστε κάθε στιγμή με τον Χριστό μέσα μας, να μην κοιτάμε την δική μας θάληση, αλλά την δική Του.

Αγαλλίασε το πνεύμα μας και φύγαμε με αλαφρωμένη την καρδιά από την γόνιμη αυτή ομιλία. Δεν απαιτούνται πολλά για να κερδίσουμε την ουράνια Βασιλεία, αλλά αυτά που πρέπει τα στοιχειώδη, την δυνατή πίστη και την άφεση κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα να την διαχειριστεί ο Θεός.

Τον Εισηγητή παρουσίασε ο κ. Λυκούργος Τσαγκαρόπουλος.

Γέμισε η φιλόξενη αίθουσα του Πειραϊκού Φάρου με πιστούς που προσήλθαν να ακούσουν την ομιλία, μεταξύ των προσελθόντων, εκτός άλλων και, οι κυρίες και οι κύριοι, Δομινίκη Μανωλοπούλου, Ντίνα Τρουπιώτη, Γιάννης και Μαρία Ηλία, Ευάγγελος Πέππας, Κώστας Μιχαλακόπουλος, Χριστίνα Τερζιάδου, Γεωργία Ματσούκα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *