Αποκλεισμός μαθητών με βάση τα φρονήματα. Μέθοδοι Ερντογάν στην εκπαίδευση

  • αρσένηςΑντισυνταγματική είναι η παρ. 2, του άρθρου 2 της ΚΥΑ για την τηλεκπαίδευση, που ορίζει ότι «δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση», μαθητές/τριες που «με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας»
  • Η υπουργός εφηύρε το μέτρο της «ψηφιακής αποβολής» χωρίς όριο, όταν η νομοθεσία ορίζει περιορισμό στις ημέρες αποβολής κάθε παιδιού ανά σχολική χρονιά. Δηλαδή καλεί τους εκπαιδευτικούς να παραβιάσουν το Νόμο, ενώ οι υπουργικές αποφάσεις δεν κατισχύουν του Νόμου.
  • Νομοθετείται τιμωρητική και εκδικητική εκδίωξη με απώλεια σχολικής χρονιάς, όσων διαμαρτύρονται κατά της απουσίας στοιχειωδών μέτρων προστασία από τον κορονοιο στα σχολεία.

Σαφή έκφραση απολυταρχισμού, με συνακόλουθη παραβίαση Συντάγματος και νόμων, αποτελεί η απαγόρευση παρακολούθησης των μαθημάτων τηλεκπαίδευσης από το κομμάτι της μαθητικής κοινότητας που αντιτίθεται στις επίφοβες, σχολικές συνθήκες επί κορωνοϊού, σημείωσε ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης, απευθυνόμενος στη Βουλή στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

«Εσείς νομίζετε ότι είναι φυσιολογικό να κλείνεις ένα σχολείο, να διακόπτεις μια δημόσια υπηρεσία, να παρεμποδίζεις με έκνομη ενέργεια μια δημόσια υπηρεσία, αλλά κατά τα λοιπά να πηγαίνεις λίγο παραδίπλα για να αξιοποιείς τα οφέλη αυτής της υπηρεσίας; Σε εμάς, όλα αυτά φαίνονται αδιανόητα, έκνομα, άδικα και παράλογα» υποστήριξε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Στηρίζετε έκνομες ενέργειες που οδηγούν στο να στερούνται οι μαθητές μας το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης».

Καταλήγοντας, ο Κ. Αρσένης είπε: «Ανεξαρτήτως το τι πιστεύετε, μην προσπαθείτε να πείσετε ότι αυτό είναι δημοκρατικό. Το μόνο αντίστοιχο παράδειγμα που έχω να παραθέσω είναι η Τουρκία του κ. Ερντογάν. Πείτε μου, αλήθεια ποια χώρα είναι το πρότυπό σας;»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *