Απομάκρυνση ναυαγίων που ρύπαιναν την Σαλαμίνα

ναυάγιοΓια σχεδόν μια δεκαετία το εγκαταλελειμμένο ιπτάμενο δελφίνι ΤΑΡΤΙ ρύπαινε τη θάλασσα στη Σαλαμίνα και εμπόδιζε την ομαλή άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των παρακείμενων ναυπηγείων.

Για σχεδόν μια δεκαετία οι «υπεύθυνοι» περνούσαν από δίπλα και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ο ν.2881/2001 εφαρμόστηκε ελάχιστες φορές από οργανική μονάδα του ΥΝΑΝΠ. Οι υπόλοιποι «αρμόδιοι» ασχολούνταν κυρίως με τα «φιλέτα» που πήγαιναν Τουρκία συνήθως με πολύ ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους. Όμως το ΤΑΡΤΙ δεν ήταν από τα «φιλέτα» και κάπως έτσι ξέμεινε να χτυπά πάνω στο έμφορτο από το 2011 επικίνδυνων πετρελαιοειδών ΑΛ ΠΕΤΡΟΙΛ με αποτέλεσμα τη συχνή διαρροή πετρελαιοειδών στη θάλασσα.

Την Πέμπτη 1η Αυγούστου το ΤΑΡΤΙ απομακρύνθηκε οριστικά κατόπιν ενεργειών της Δημόσιας Αρχής Λιμένων. Αρκετοί άνθρωποι θα κοιμηθούν λίγο πιο ήσυχοι μετά την απομάκρυνσή του. Ακόμα περισσότεροι θα απολαμβάνουν το θαλάσσιο περιβάλλον με μια λιγότερη πηγή ρύπανσης με επικίνδυνα πετρελαιοειδή.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, η ΔΑΛ έχει απομακρύνει από την περιοχή του Τύμβου Σαλαμίνας 9 ναυάγια, τα οποία για δεκαετίες έβλεπαν πολλοί «αρμόδιοι», χωρίς κανείς να κάνει το παραμικρό.

Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να απομακρυνθούν και τα 64 ναυάγια από την ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας περιοχή Τύμβου Σαλαμινας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *