Αφιέρωμα Κωστή Παλαμά Στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc,

IMG_7879Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’ Arc, με αφορμή τα 160 χρόνια της Σχολής και 160 χρόνια από την γέννηση του Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, διοργανώθηκε πανηγυρική εκδήλωση – αφιέρωμα.

«Δεν ξέρω παρά να τραγουδώ…»- μουσικοφιλολογική βραδιά για να τιμηθεί ο μεγάλος μας, ο Εθνικός μας Κωστής Παλαμάς, ο «ποιητής που σκέπασε με τον ίσκιο του μισόν αιώνα πνευματικής μας ιστορίας».

Για τον Παλαμά  μίλησαν ο Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντιπρύτανης Γιώργος Ανδρειωμένος, και ο Φιλόλογος Γιάννης Ευθυμιάδης. Ο συνθέτης Λουκάς Θάνος  παρουσίασε τη μελοποίηση του «Δωδεκάλογου του γύφτου», ενώ η Γεωργία Νταγάκη ερμήνευσε μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Παλαμά.

Η Χορωδία Γυμνασίου –Λυκείου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Δημήτρη Μούσουρα, τραγούδησε μελοποιημένο Κωστή Παλαμά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Πειραιά κα Σταματάκη, η συντονίστρια Φιλολόγων κα Κουμπάρου, Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές Σχολείων, εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *