«Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία»

κεφαλλήνεςΤην Κυριακή 12 Μαρτίου η χορωδία και η Μαντολινάτα της Αδελφότητας συμμετείχαν στο «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία» που πραγματοποίησε η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης στην Αργυρούπολη γέμισε με παραδοσιακά ποτά και εδέσματα απ’ όλα τα Επτάνησα. Σε κάθε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα των νησιών μας ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει επτανησιακές νοστιμιές που κερνούσαν αγόρια και κορίτσια με παραδοσιακές φορεσιές. Στο περίπτερο της Κεφαλονιάς οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας, Παραδοσιακά γλυκά από το Ζαχαροπλαστείο Κεφαλονιάς «Βοσκοπούλα», καθώς και μπύρα από τη Μικροζυθοποιϊα Κεφαλονιάς & Ιθάκης Kefalonian beer. Τοπικά ποτά, λικέρ, γευστικά γλυκά του κουταλιού καθώς και παραδοσιακά γλυκά από τοπικές ιθακήσεις επιχειρήσεις γέμιζαν το πλούσιο και αξιοζήλευτο περίπτερο της Ιθάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, της αυτοδιοίκησης και των αρχών των Επτανήσων καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών επτανησιακών συλλόγων. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας.

Θερμά Συγχαρητήρια στην Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για την πρωτοβουλία!

Χρύσα Κοκκόση

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *