Αύξηση δρομολογίων σε Προαστιακό- ΗΣΑΠ- Μετρό

τρανταλιδησΆρθρο Γεωργίου Τρανταλίδη – δικηγόρου

Δεν γνωρίζω με ποιά κριτήρια προσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, ΗΣΑΠ και τον Προαστιακό μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων. Αυτό που ξέρω είναι ότι τους τελευταίους μήνες όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ταξί και χάνονται εκατομμύρια εργατοώρες εξαιτίας της καταιγίδας απεργιών.

Επί 15 χρόνια χάθηκαν τρις αφού οι λαθρεπιβάτες στο μετρό είναι η σταθερή πλειοψηφία επιβατών. Οι ίδιοι οι ελεγκτές δηλώνουν πως μόνο ένας στους δέκα πληρώνει εισιτήριο … Με άλλα λόγια το ηλεκτρονικό εισιτήριο έπρεπε να είχε καθιερωθεί εδώ και 15 χρόνια αλλά οι εκάστοτε Υπουργοί ευρίσκοντο σ’ ένα επιθανάτιο λήθαργο ροχαλίζοντας με εκκωφαντικό ήχο. Κανονικά θα έπρεπε να καταβάλουν τα διαφυγόντα ποσά από την ατομική τους περιουσία.

Κανένας Υπουργός Μεταφορών δεν φρόντισε εδώ και 20 χρόνια να παρακολουθήσουν φροντιστήριο όλοι οι εργαζόμενοι στο μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό ώστε να αποκτήσουν υπευθυνότητα και να παρακολουθήσουν βίντεο που δείχνει την χρονική ακρίβεια και συνέπεια σε μετρό άλλων πολιτισμένων πρωτευουσών. Κυρίως όφειλαν να γνωρίζουν πως οι χώρες που ζουν από τον τουρισμό, αγκαλιάζουν τους τουρίστες και δεν τους κάνουν …. Γυμνάσια.

Ο Προαστιακός επιβάλλεται να έχει πυκνά δρομολόγια προς όλες τις κατευθύνσεις ανά 15 λεπτά. Ειδικότερα για τους εργαζόμενους πχ από Κόρινθο ή Χαλκίδα που μετακινούνται καθημερινά, τα δρομολόγια θα έπρεπε να είναι 20 λεπτά και όχι ανά μία ώρα. Ειδικά το μετρό και ο Προαστιακός θα πρέπει τα δρομολόγια τους προς το αεροδρόμιο και λιμάνι του Πειραιά να είναι ανά 5 λεπτά όπως συμβαίνει στο Λονδίνο. Ενδεικτικά αναφέρω ένα παράδειγμα προς μίμηση: Οι Ιαπωνικοί σιδηρόδρομοι ζήτησαν δημόσια συγγνώμη γιατί ένα τρένο αναχώρησε… 20 δευτερόλεπτα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα. Συγκεκριμένα «το τρένο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 9:44:40 αλλά έφυγε στις 9:44:20. Το λάθος έγινε επειδή το προσωπικό δεν ήλεγξε με ακρίβεια το πρόγραμμα αναχωρήσεων».

Ελπίζω πως ο Υπ. Μεταφορών θα δώσει εντολή για έναρξη φροντιστηρίων ώστε οι εργαζόμενοι να αντιληφθούν επιτέλους την αποστολή τους και να σταματήσουν να είναι οι δυνάστες του εργαζόμ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *