Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.Κοπή πίτας – ελπίδες για ανάπτυξη

βιοτεχνικό 1Η καθιερωμένη τελετή κοπής της βασιλόπιττας καθώς και του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς από τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ. Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος ζήτησε μεθοδική και αποτελεσματική εργασία απ’ όλους ώστε το 2020 να αποτελέσει έτος που θα φέρει νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της τεχνικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Μιχάλαρος ευχαρίστησε τους εκατοντάδες επιχειρηματίες, πολιτικούς, εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και κυρίως τα μέλη του Επιμελητηρίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την εκδήλωση και δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην αίθουσα. «Η συβιοτεχνικό 2μμετοχή σας επιβεβαιώνει ότι το κλίμα στην αγορά έχει αλλάξει. Αυτό σημαίνει πως μέσα στη νέα χρονιά πρέπει να προχωρήσουν άμεσα πρωτοβουλίες που αφορούν στη ριζική μείωση της γραφειοκρατίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και δημιουργίας μιας νέας γενιάς τεχνητών ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης που θα δώσουν πνοή σε παραγωγικές επιχειρήσεις και τεχνικά επαγγέλματα, από τα οποία εξαρτάται εν πολλοίς η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», επισήμανε ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και απέδωσε τα εύσημα στον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Γιάννη Μώραλη για τις πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετέχει η δημοτική Αρχή για την ανάπλαση της περιοχής στον Άγιο Διονύσιο και τη δημιουργία «θερμοκοιτίδων» για επιχειρήσεις startup.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελούσε τη μήτρα της σύγχρονης ναυτοσύνης κατά τον 20ο αιώνα, αν δεν υπήρχαν τα μηχανουργεία, τα χυτήρια, τα εργαστήρια ηλεκτρολογικών εφαρμογών και αυματισμών, καθώς και οι εταιρείες ναυπηγικών εργασιών, επιχειρήσεις που κατ’ εξοχήν αποτελούν μέλη του ΒΕΠ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, οι κ.κ. βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος, Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Θεόδωρος Δρίτσας, Ιωάννης Τραγάκης, Γεώργιος Κώτσηρας. Παρούσα ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, οι κ.κ. Δήμαρχοι, Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Μεγάρων Γρηγόριος Σταμούλης.

Εξαιρετικά ενισχυμένη ήταν η παρουσία εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων. Παρών ήταν οι κ.κ. Πρόεδροι, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς, του Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Πειραιώς (και εκπρόσωπος της ΠΟΣΕΗ) Δημήτρης Μουστάκας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοκατασκευαστών Θεόφιλος Παγιάτης, του Σωματείου Ναυτικών Πρακτόρων Αττικής – Πειραιώς Νικόλαος Φιριππής, του Επιμελητηρίου Λευκάδος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, της Ενώσεως Βιοτεχνών – Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιώς Φώτιος Πράσινος, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιώς Δημήτρης Σαμιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος κ. Μιχαήλ Κατσαρός.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Περιφερειακός Σύμβουλος Επενδύσεων & Δικτύου Επιχειρήσεων κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ιωάννης Μουρτζούκος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΕΒΕΠ κ. Νίκος Μαυρίκος, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας κ. Ευάγγελος Βουδούρης, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος Σπετσιωτάκης.

Ιδιαίτερα δυναμική χαρακτηρίστηκε η παρουσία στελεχών της Αυτοδιοίκησης αφού παραβρέθηκαν στην αίθουσα συμβουλίων του ΒΕΠ ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιώς «Κανάλι 1 90,4» κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΗΡΑΠ κ. Νίκος Παρασκευάς, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντικών Οργανώσεων κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο πρώην Αντιπεριφερεριάρχης ΕΣΠΑ κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γεώργιος Γαβρίλης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *