Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.Προτεραιότητές μας η τεχνική εκπαίδευση και οι πιστοποιήσεις

ΑΔΩΝΙΣΔύο σοβαρές δεσμεύσεις για την ενίσχυση της τεχνικής εκπαιδεύσεως, αλλά και τη μελέτη των προτάσεων για την πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων, καθώς και τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων βρίσκεται στο πλευρό των βιοτεχνών και των επαγγελματιών έλαβε το κλιμάκιο του ΒΕΠ, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση.

Ως πραγματικό έλλειμμα για τη χώρα προσδιόρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης την υστέρηση της τεχνικής εκπαιδεύσεως, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του ΒΕΠ κ. Ανδριανό Μιχάλαρο. Ο Υπουργός επισήμανε πως ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον για τον εκσυγχρονισμό της τεχνικής εκπαίδευσης και ανέφερε επί λέξει ότι «ο Νόμος που έρχεται στη Βουλή, την Τρίτη 6 Αυγούστου περιλαμβάνει μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνει ο κόσμος της βιοτεχνίας και των επιχειρήσεων, από τις οποίες στηρίζεται η προσπάθεια απόλυτης υπέρβασης των προβλημάτων που άφησε η κρίση». Όσον αφορά στα ζητήματα φορολόγησης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που τέθηκαν από τη διοίκηση του ΒΕΠ ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων επισήμανε: «Κατανοούμε απολύτως τις θέσεις σας και προχωρούμε στις απαιτούμενες πρωτοβουλίες με το φορολογικό νομοσχέδιο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, θα κατεβαίνουν οι φόροι».

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Ανδριανός Μιχάλαρος ευχαρίστησε εκ μέρους των μελών του ΒΕΠ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Αυγούστου. Αφού ο κ. Μιχάλαρος σχολίασε ότι αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες το γεγονός πως η κυβέρνηση είχε έτοιμο σχέδιο κυβερνησιμότητας.

Τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης, όσο και ο Υφυπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης κατέγραψαν τα αιτήματα του ΒΕΠ και τόνισαν ότι αυτή η συνάντηση αποτελεί τη δημιουργία ενός διαύλου σταθερής επικοινωνίας και συνεργασίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι θα επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στις αδειοδοτήσεις και θα δοθούν νομοθετικές λύσεις όπου καταγράφονται καθυστερήσεις ή κωλύματα σε επενδυτικά σχέδια.

«Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στο φορολογικό μέσο όρο της Ευρώπης σε μια διετία από σήμερα. Παράλληλα θα δοθούν λύσεις σε θέματα εργοδοτικών εισφορών με λύσεις και κίνητρα που θα κινούνται στο πλαίσιο ‘Ανάπτυξη – Διαπραγμάτευση – Δημοσιονομικός χώρος – Φοροελαφρύνσεις – Ενίσχυση του επιχειρείν’. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε αποφασισμένοι να τον πετύχουμε», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης προς το κλιμάκιο του ΒΕΠ.

Στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων συμμετείχαν επίσης οι κ.κ: Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος ΒΕΠ, Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας, Β’ Αντιπρόεδρος ΒΕΠ, Θεόδωρος Ε. Ματθιουδάκης, Γενικός Γραμματέας ΒΕΠ, Γεώργιος Παπαθανασίου, Οικονομικός Επόπτης ΒΕΠ, Δημήτρης Φανουργάκης, Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Κλεάνθη Περηφάνου, Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Μιχαήλ Γιάγκας, Διευθυντής ΒΕΠ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *