Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.“Euro-FEM Business Angels Forum”, Διαδικτυακά από το ΒΕΠ

ΒΕΠ1 Μεγάλη επιτυχία στο on line Business Angels Forum που παρά την πανδημία, κέρδισε τις εντυπώσεις και συνέβαλε τα μέγιστα στη δικτύωση γυναικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία

H ισχυρή παρουσία θεσμικών παραγόντων στη διοργάνωση του “Euro-FEM Business Angels Forum” ΒΕΠ2και η αναγνώριση των προσπαθειών που κάνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς για τις επιχειρήσεις, αλλά και ειδικότερα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, επιβεβαιώθηκε με το μήνυμα παρότρυνσης του Πρωθυπουργού προς τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στο “Elevate Greece” για την ενίσχυση, την ανάπτυξη και εξωστρέφεια του ελληνικού συστήματος καινοτομίας.

Ο κ. ΔήμΒΕΠ3ας ανακοίνωσε την επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας της «Πολιτείας Καινοτομίας» στο παλαιό εργοστάσιο της ΧΡΩ.ΠΕΙ. επί της Αθηνών – Πειραιώς 62 στον Πειραιά, μια από τις πιο φιλόδοξες επενδυτικές ενέργειες του Υπουργείου Ανάπτυξης από την οποία θα στεγαστούν με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης επιχειρήσεων, νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστοί (spin-off), καθώς και ερευνητές. Στόχος είναι να καταστεί η «Πολιτεία Καινοτομίας» σημείο αναφοράς στη

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης παρουσίασε το Ταμείο Συνεπενδύσεων με Επιχειρηματικούς Αγγέλους (Business Angels co-investment fund) και υπογράμμισε, κατά την παρέμβασή του, τη βούληση να αναπτυχθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να υποστηριχθούν καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να επιτευχθεί καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση είτε μέσω του τραπεζικού συστήματος, είτε μέσω ιδιωτικών επενδύσεων και τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου.

Την έμφαση που δίνει η Γενική Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας στη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα ανέλυσε ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Κυριαζής μιλώντας για το πρόγραμμα «Ερευνώ – Καινοτομώ – Δημιουργώ» μέσω του οποίου προάγεται η βιομηχανική έρευνα, η αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων από επιχειρήσεις, καθώς και τη συνεργασία επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς σε σύγχρονα θεματικά πεδία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές της κ.κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Χάρης Μαμουλάκης, και η ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή.

Στη διάρκεια του συνεδρίου μεταδόθηκε ηχητικό μήνυμα με επισημάνσεις που διατυπώνει ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Ανδριανός Μιχάλαρος για την ανάγκη ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων, τη λειτουργία «ψηφιακών hubs» και τη μετεξέλιξη της οικονομίας σε ένα νέο επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον με κοινό παρονομαστή την καινοτομία. Συμπληρωματικά, ο Διευθυντής του ΒΕΠ κ. Μιχάλης Γιάγκας τόνισε τις δύο βασικές κατευθύνσεις βάσει των οποίων το Επιμελητήριο λαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών:

  • Η πρώτη αφορά στη διαμόρφωση ρεαλιστικού παραγωγικού μοντέλου διότι μέσα από τις παραγωγικές διαδικασίες θα προκύψει υπέρβαση της κρίσης.
  • Η δεύτερη έγκειται στον εκσυγχρονισμό και την εργαλειοποίηση της τεχνικής εκπαιδεύσεως επί της οποίας έχει διατυπωθεί δέσμη προτάσεων εκ μέρους του ΒΕΠ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *