Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο Θέλουμε μεγάλη προσπάθεια ακόμα

 

 

Συνέντευξη της Ανεξάρτητης Βουλευτή

Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου

megalooikonomou-2

  1. Πλέον είστε ανεξάρτητη βουλευτής. Ποιά είναι η καθημερινότητα σας;

Η βουλευτική μου ιδιότητα με οδηγεί στο να καταναλώνω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, συμμετέχοντας σε Ολομέλειες και Επιτροπές, και εξωκοινοβουλευτικά με το να παρευρίσκομαι σε ποικίλες εκδηλώσεις που αφορούν είτε σε προβλήματα των Δήμων της Περιφέρειάς μου είτε σε κοινωνικά ζητήματα, όπως αυτά που άπτονται των Ατόμων με Αναπηρία. Ο ελεύθερος χρόνος που μου απομένει είναι ελάχιστος και φροντίζω να τον αφιερώνω στην οικογένειά μου.

  1. Θα προσχωρήσετε σε κάποιο κόμμα και, αν ναι, ποιοί θα είναι οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την ένταξή σας σε αυτό;

Στην παρούσα φάση, ασχολούμαι πρωτίστως με το κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό μου έργο ως ανεξάρτητη βουλευτής, έχοντας μεγαλύτερο εύρος κινήσεων. Φυσικά δεν θα μπορώ να μπω σε ρόλο «μοναχικού καβαλάρη» και να υπάρξω ανεξάρτητη επ’ αόριστον! Θα ενταχθώ σε κάποιο κόμμα. Έχω δεχτεί προτάσεις από μεγάλα κόμματα και εξετάζω με προσοχή ποιο ανταποκρίνεται καλύτερα στη δική μου ιδεολογία και τα προσωπικά μου πιστεύω.

  1. Θεωρείτε δίκαια την κατανομή του κοινωνικού μερίσματος;

Θεωρώ ότι αυτό το βοήθημα θα ενισχύσει κατά ένα βαθμό τους συμπολίτες μας. Με θλίβει το γεγονός ότι στην πράξη ένα μικρό μόνο ποσοστό θα καταφέρει να το πάρει, βάσει στατιστικών που έχω ακούσει και διαβάσει στον Τύπο, δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει πληγεί από την κρίση και τη γενικότερη ανεργία που υπάρχει ως απόρροια αυτής. Εξαιτίας εφαρμογής πολλών διαφορετικών κριτηρίων, θα αποκλειστούν από τη χορήγησή του πολλά άτομα που το έχουν ουσιαστική ανάγκη.

  1. Είστε αρκετά δραστήρια κατά το κοινοβουλευτικό σας έργο. Πώς νιώθετε για αυτό;

Όταν αποφάσισα να διεκδικήσω το βουλευτικό αξίωμα μέσω της ψήφου των συμπολιτών μου είχα πλήρη επίγνωση τόσο της βαρύτητας του εν λόγω αξιώματος όσο και της δυσκολίας του και των απαιτήσεων που αυτό γεννά. Επέλεξα ξεκινώντας αυτόν τον αγώνα να παραγκωνίσω την προσωπική μου ζωή και να αφοσιωθώ σ αυτόν τον ανώτερο σκοπό για να μπορέσω να συνεισφέρω ουσιαστικά στους συμπολίτες μου.

  1. Πιστεύετε ότι η οικονομία στην Ελλάδα αρχίζει να βελτιώνεται;

Υπάρχουν θετικοί οικονομικοί δείκτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας προκειμένου να ξαναπετύχουμε την ανάπτυξή μας σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια, το σημαντικότερο είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη όσο η ανεργία βρίσκεται σε τόσο υψηλά επίπεδα. Απαιτούνται επενδύσεις για να επιστρέψουμε στην κατάσταση της χώρας προ κρίσης και μνημονίων, πόσο μάλλον για να αναπτυχθούμε περαιτέρω. Ο αγώνας της Κυβέρνησης έπεται μεγάλος για να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και για τους οποίους έχει δεσμευτεί προεκλογικά απέναντι στο λαό.

 

  1. Και τώρα κάτι τελευταίο. Στη λήξη αυτής της Κοινοβουλευτικής τετραετίας, ποιό θα είναι το αποτέλεσμα του κοινοβουλευτικού έργου της κυβέρνησης;

Τώρα βρισκόμαστε περίπου στο μέσο της κοινοβουλευτικής θητείας. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή  υπάρχει μια σχετική σταθερότητα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η οικονομία δεν έχει ακόμα ορθοποδήσει και το βάρος των μνημονίων είναι μεγάλο και με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο. Ελπίζω και εύχομαι, για το καλό του κόσμου πρωτίστως, μέχρι το πέρας της τετραετίας η Κυβέρνηση να έχει υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεών της απέναντι στον ελληνικό λαό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *