ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ «ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ» ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ

πετριδης-πισιδης αθανασιος

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ-ΠΙΣΙΔΗΣ

Χιλιάδες ανθρώπινες υπάρξεις χάνονται κάθε χρόνο στα ιατρεία των μαιευτηρίων από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες γυναικών σαν λύση ανάγκης, προκειμένου να «ξεφορτωθούν» για πολλούς και διαφόρους λόγους. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία το 1/3 των παντρεμένων γυναικών έχουν υποστεί τουλάχιστον μία έκτρωση (άμβλωση) και το πλέον θλιβερό είναι πως 40.000 εκτρώσεις ετησίως έχουν γίνει από ανήλικα κορίτσια, που ήθελαν να μάθουν τι εστί «βερίκοκο» χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις. Βέβαια, οι γνωστές μέθοδοι αντισύλληψης, όπως το χάπι, το προφυλακτικό, το σπιράλ κ.ά. δεν παρέχουν απόλυτη ασφάλεια, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να επισκέπτονται συχνά μαιευτήρες, οι οποίοι κάνουν χρυσές δουλειές, όταν μια έκτρωση κοστίζει σήμερα 400 έως 500 €.

Ανέκαθεν γίνονταν εκτρώσεις στη χώρα μας, αλλά τα τελευταία χρόνια που η γυναίκα είναι πιο ελευθερωμένη, τα «κρούσματα» αυξήθηκαν ανησυχητικά. Σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι εκτρώσεις νομιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία τις γυναίκες να απαλλαγούν χωρίς φόβο ένα μωρό που πιθανόν να τις δυσκόλευε να αναπτύξουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Επίσης, μπορεί εύκολα μια γυναίκα να κάνει έκτρωση, αν έχει ένα ή δύο παιδιά θεωρώντας πως είναι αρκετά. Επίσης παιδιά από προγαμιαίες σχέσεις είναι ανεπιθύμητα, καθώς και παιδιά από εξωσυζυγικές σχέσεις, όταν βέβαια δεν μπορούν να τα «χρεώσουν» στον σύζυγο. Εκτός και «φανεί» πως είναι του συζύγου, οπότε μεγαλώνει στην οικογένεια μαζί με τα άλλα παιδιά. Γι’ αυτό καμιά φορά βλέπεις ένα ξανθό παιδί, όταν όλοι στο σπίτι είναι μελαχρινοί, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η περίπτωση να υπήρχε ένας ξανθός παππούς. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό ενισχύει την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα με επακόλουθο ο πληθυσμός της αντί να αυξάνεται να μειώνεται.

Βρισκόμαστε στα 11 εκατομμύρια με τάσεις μείωσης. Έτσι αναγκαζόμαστε να «βαφτίζουμε» Αλβανούς… Έλληνες, καθώς και άλλους πρόσφυγες που ζουν και διαμένουν στη χώρα μας. Κάποτε η σύνθεση της ελληνικής οικογένειας ήταν πολυμελής με 3 έως 5 παιδιά και σε μερικές οικογένειες ακόμη περισσότερα. Υπήρχε φτώχεια, όμως, όλα μεγάλωναν και πολλά σπούδαζαν δουλεύοντας. Υπήρχε αγάπη και τα μικρά δεν δυσανασχετούσαν, όταν φόραγαν τα ρούχα και τα παπούτσια των μεγάλων αδελφών τους σαν στένευαν, καθώς «πέταγαν» μπόι. Ακόμη, οι μικροί χρησιμοποιούσαν τις τσάντες και τα βιβλία των μεγάλων. Τα πάντα μεταχειρισμένα και συχνά φθαρμένα. Σπάνια να φόραγαν κάτι καινούργιο, εν αντιθέσει με τη σημερινή εποχή, που κάθε παιδί έχει τα δικά του καινούργια ρούχα, παπούτσια, τσάντες και μάλιστα από γνωστές φίρμες. Το κακό είναι πως πριν καλά-καλά παλιώσουν πετιούνται στα απορρίμματα.

Όμως, ξέφυγα από το θέμα μου, που είναι η έκτρωση ή άμβλωση. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για αντισύλληψη. Υπάρχουν γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις με την ίδια ευκολία όπως βγάζουν ένα δόντι. Μου έλεγε πρόσφατα γυναικολόγος πως ορισμένες γυναίκες ξεπερνούν και τις 20 αμβλώσεις, μάλιστα κάποια είχε φτάσει τις 24. Το γεγονός ότι ζει δείχνει πως είναι τυχερή, διότι από μια έκτρωση πολλά δεινά μπορεί να προκύψουν, σύμφωνα πάντα με τον ειδικό γιατρό. Κατά την επέμβαση, αν ο γιατρός δεν είναι έμπειρος μπορεί να συμβεί διάτρηση της μήτρας, ακατάσχετη αιμορραγία, διάφορες λοιμώξεις, τέτανος, φλεγμονές των εσωτερικών γεννητικών οργάνων, πρόβλημα κατά την νάρκωση και άλλα δεινά, τα οποία μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή ακόμη μιας γυναίκας. Επίσης πολλά ψυχολογικά προβλήματα διακατέχουν τη γυναίκα που έκανε έκτρωση. Έχει άγχος, νιώθει απειλή και κίνδυνο γι’ αυτή και τα παιδιά της, έχει εκρήξεις πανικού, γίνεται ευερέθιστη, έχει διαταραχές στον ύπνο και προπαντός έχει τύψεις, γιατί θεωρεί την έκτρωση αυτοκαταστροφική πράξη. Γι’ αυτό πολλές γυναίκες μετά από δύο – τρεις εκτρώσεις χρειάζεται να επισκεφτούν ψυχολόγο.

Πάντως η έκτρωση εθεωρείτο παλαιότερα εγκληματική ενέργεια και ο νόμος τιμωρούσε τη γυναίκα μέχρι και τρία χρόνια και τον γιατρό μέχρι 6 μήνες. Εκτός αν γινόταν λόγω υγείας, βιασμού ή σε ανήλικη. Σίγουρα είναι κρίμα να αφαιρείς μια ζωή που αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα. Μάλιστα στον τρίτο μήνα φαίνεται πως καταλαβαίνει κι αυτό αποδεικνύεται από την εικόνα ενός υπερήχου, όπου στη «θέα» της λαβίδας του γυναικολόγου, το έμβρυο ενστικτωδώς νιώθοντας τον κίνδυνο ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΕΙ στο βάθος της μήτρας. Γι’ αυτό αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος πριν να καταφύγουν οι γυναίκες στην έκτρωση επιβάλλεται να δουν αυτήν την εικόνα.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *