Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτή Νεολαίας Μητρόπολης Πειραιά στο Βεάκειο Θέατρο

Ξεχωριστά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας έστειλαν χθες, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, οι εκατοντάδες νέες και νέοι των Ενοριών της τοπικής μας Εκκλησίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην 36η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο θέατρο.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, εμφανώς συγκινημένος τόσο από την παρουσία των παιδιών, όσο και από την απόδοση του θεατρικού δρωμένου για τον Άγιο Πορφύριο, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε όλους για το έργο, το οποίο επιτελείται στις ενορίες μας «απλά, ταπεινά, φιλάνθρωπα, αλλά τόσο δυναμικά», όπως χαρακτηριστικά είπε. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Ιερείς Νεότητος για την μεταλαμπάδευση της πίστεως στα παιδιά, αλλά και γιατί «πραγματώνουν το έργο της Εκκλησίας που είναι η μεταμόρφωση του κόσμου μας, η μεταμόρφωση των καρδιών μας».

Επισημαίνοντας πως «εμείς έχουμε την αλήθεια που είναι ζωντανή και μετασκευάζει τους ταπεινούς ανθρώπους σε Αγίους, αφού η Χάρις του Τρισιπόστατου Θεού είναι εκείνη που αλλάζει τον κόσμο», υπογράμμισε πως αυτή τη Χάρις «δεν βιάζει, δεν επιβάλλεται, αλλά ήρεμα, ταπεινά, φιλάνθρωπα, δυναμικά, ανοίγει τον άνθρωπο στην νέα κοινωνία της αιωνίου πραγματικότητας». «Αυτή η Χάρις είναι που κατασκεύασε τον ταπεινό Ευάγγελο – Άγγελο σε Άγιο Πορφύριο», προσέθεσε αναφερόμενος στο θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Καραβά.

Ευχήθηκε σε όλους να έχουν αυτή τη Χάρη στη ζωή τους, σημειώνοντας πως «με τη Χάρη, όλα γίνονται ευλογημένα, ειδυλλιακά, χαρούμενα, πνευματικά, δυνατά, αιώνια».

Ευχαρίστησε όλους για την διακονία τους και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος της τοπικής μας Εκκλησίας Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καπογιάννη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τον παριστάμενο Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Μπόγρη, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Παναγιώτου, Διευθυντή Εκδηλώσεων του Γραφείου Νεότητος, την κ. Ασπασία Αθανασάκη – Θεοδώρου, Γραμματέα του Γραφείου Νεότητος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Βρεττός, οι Αντιδήμαρχοι: Γρηγόρης Καψοκόλης, Αντώνης Μοραντζής, ο Διαμερισματικός Σύμβουλος Παναγιώτης Αθανασιάδης.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικό δώρο από την 36η Γιορτή Νεολαίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *