Γιορτή Νεολαίας Μητρόπολης Πειραιά Στο Βεάκειο Θέατρο

DSC_0424Ένα πραγματικό διήμερο πανηγύρι, αφιερωμένο στην οικογένεια και στις παραδόσεις του τόπου μας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι προσήλθαν στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου στο πλαίσιο της 34ης Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η φετινή εκδήλωση περιελάβανε πολλές καινοτομίες, εκπλήξεις με πλούσια δώρα και πολλά μηνύματα με μεγάλες δόσεις ζωντάνιας, χαράς και αισιοδοξίας.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ επεσήμανε ότι «ο θεσμός της Γιορτής Νεολαίας που έχει κατακτήσει τις καρδιές μας, έρχεται φέτος να υψώσει ένα σύμβολο, ένα ίνδαλμα, μια ανεπανάληπτη αλήθεια όχι μόνο της Πατρίδας μας, της παράδοσής μας αλλά και κάθε αληθινού προσώπDSC_0037 ου, την οικογένεια, αυτόν τον υπέρτατο θεσμό αγάπης, προσφοράς και θυσίας», συμπληρώνοντας πως «η οικογένεια είναι η πρόσκληση του Θεού να γίνουμε συνδημιουργοί μαζί Του στο θαύμα της ζωής. Οι Πατέρες της Εκκλησίας λένε ότι κάθε παιδί είναι μια κατάθεση στην τράπεζα των Ουρανών».

Στην φετινή εκδήλωση ο κ. Σεραφείμ, τίμησε για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά της στην παραδοσιακή μας μουσική, την Αγγελική Κονιτοπούλου και την ευχαρίστησε γιατί διατηρεί ανόθευτη και αλώβητη της παράδοσή μας.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή κατά την οποία η ψυχολόγος – οικογενειακή σύμβουλος Τένια Μακρή, αναφέρθηκε σε θέματα οικογένειας αντλώντας από την μακροχρόνια εμπειρία της.

Η Γιορτή Νεολαίας αποτελεί το επιστέγασμα των ιεραποστολικών προσπαθειών και δράσεων που πραγματοποιούνται σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης Πειραιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στο διήμερο «νησιώτικο γλέντι», έλαβαν μέρος περισσότερα από χίλια πεντακόσια παιδιά Δημοτικού και νέοι Γυμνασίου και Λυκείου από τις τριάντα ενορίες της Μητροπόλεώς μας και με τον ενθουσιασμό, το ταλέντο και το μεράκι τους χάρισαν σε όλους μοναδικές στιγμές χαράς και συγκίνησης. Η θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Δραπετσώνας, παρουσίασε το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης». Παρουσιάστηκαν , επίσης, παιδικές και νεανικές χορωδίες καθώς και τμήματα Παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *