ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ «ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΧΡΙΣΤΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

ΧΑΝ1Με την απαιτούμενη λαμπρότητα και κατάνυξη η Χ.Α.Ν. Νικαίας γιόρτασε την Εργατική Πρωτομαγιά και τον εργάτη Χριστό, το εσπέρας της Δευτέρας 6 Μαΐου και ώρα 18.00.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Νικαίας με Πανηγυρικό Εσπερινό και έντονη τη νεανική παρουσία αλλά και πλήθος εργαζομένων.

Στην εσπερινή ακολουθία συμμετείχαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Αλέξιος Σοφιάς, προϊστάμενος του Ι. Ναού Οσίας Ξένης και ο εκπρόσωπος του Μηροπολίτη Νικαίας π. Αθανάσιος Λειβαδιάς, προϊστάμενος του καθεδρικού Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Νικαίας.

Στον σύντομο πανηγυρικό της γιορτής ο κ. Παντελής Μαριακάκης, Θεολόγος και Δ/νων Σύμβουλος Παρ/τος Νικαίας αναφέρθηκε στην πνευματική και κοινωνικοοικονομική διάσταση της εργασίας με αναφορά και θέσεις Αγιογραφικές.

ΟλοκλήρωσΧΑΝ2ε με τον σχολιασμό του πολλά λεγόμενου και πολιτικολεγόμενου όρου «ΠΡΟΟΔΟΣ».

Κατ’ αυτόν μια κοινωνία προοδευτικών δυνάμεων και πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης δεσμεύεται προπαντός άλλου να υπηρετήσει και να προαγάγει τις μεγάλες Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές αρχές που εξήγγειλε ο χριστιανισμός.

-Την  μοναδικότητα και ανεκτίμητη αξία κάθε ανθρώπου. «Τι γαρ δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού» (Ματθ. 16,26 ).

– Την ισότητα πάντων των ανθρώπων. «Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ, πάντες γαρ ημείς είς εστε εν Χριστώ Ιησού» (Γαλ. 3, 28)

-Την υπηρεσία της διφυούς υποστάσεως του Ανθρώπου, πνευματική και υλική. «Ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος, αλλά επί παντί ρήματι Θεού» ( Λουκ. 4,4 )

– Την αξία και τον νόμο της εργασίας. Εντολή του Θεού στους πρωτοπλάστους.

– Τον διαρκή αγώνα και την ανάγκη για την επικράτηση της δικαιοσύνης. «Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνη» (Ματθ. 5,6).

– Τον σεβασμόν και το απαραβίαστον της ανθρώπινης συνειδήσεως. «Ει τις θέλει οπίσω μου ελθείν». (Ματθ. 16,24).

– Την αρχήν και τον νόμον της αδελφικής αγάπης.

«και γενήσεται μία ποίμνη και εις ποιμήν (Ιωάννου 10,16)

Χριστιανικοί θεσμοί και αρχές πραγματικής προόδου πνευματικής και υλικής, που για να υλοποιηθούν απαιτούνται ασκητές πολιτικοί ηγέτες, συνεπικουρούμενοι από προφητικού λόγου και έργου Εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Μετά την απόλυση της εσπερινής ακολουθίας αποδόθηκαν ύμνοι από τις χορωδίες παιδική, εφηβική και ενηλίκων της Χ.Α.Ν. υπό τη Διεύθυνση του κ. Ανδρέα Πριονά.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την πρωτοβουλία του υπεύθυνου του αθλητισμού της Χ.Α.Ν. και Δημοτικού Συμβούλου κ. Ελευθέριου Χατζηπαυλίδη με την απονομή επαίνων στους αθλούμενους που συμμετείχαν στο Εαρινό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *