Γιορτινές, φιλανθρωπικές δράσεις των εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική-Birds»

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ1 ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ2Τα παιδικά-σχολικά βιώματα θεωρούνται οι βάσεις μιας ισορροπημένης ενήλικης ζωής, γι’ αυτό και τα σχολεία οφείλουν να συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό τον πλούτο των εμπειριών που πρέπει να έχουν τα παιδιά μας, οι αυριανοί ενήλικοι πολίτες. Με αυτές τις σκέψεις και στο πνεύμα της χριστιανικής αγάπης οργανώθηκαν από τα εκπαιδευτήρια «Παιδαγωγική-Birds» μία σειρά από  διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαν πολλοί μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα μετά τις επιτυχημένες συμμετοχές στις δράσεις της Unicef (συνέντευξη Τύπου, τηλεμαραθώνιος, κτλ), μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν τρόφιμα για τις ανάγκες του συσσιτίου του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας Πειραιώς, ρούχα για τη Στέγη Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν».

Οι δράσεις  ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη ομάδων μαθητών του Δημοτικού σχολείου «Παιδαγωγική» στον χώρο όπου παρασκευάζεται το συσσίτιο για τους άπορους του ναού της Ευαγγελίστριας και με την επίσκεψη στο Γηροκομείο Πειραιώς, όπου τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα, δίνοντας ζεστές ευχές και χαρά στους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας.

Κυρίως όμως οι μαθητές έλαβαν το μήνυμα της προσφοράς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο με βιωματικό τρόπο κι αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής που μπορεί κανείς να προσφέρει στα παιδιά του.

 

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *